Alperen Şengün: Fenerbahçe 2 milyon euro verdi

NBA'de Houston Rockets formasıyla son derece iyi bir sezon geçiren Alperen Şengün, konuk olduğu podcast'te Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ta oynadığı dönemde kendisine yaptığı teklifi açıkladı.

Spor 28 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Alperen Şengün'den Fenerbahçe açıklaması.

Alperen Şengün sezona fırtına gibi girdi. NBA’de 2023-24’ün en fazla konuşulan oyuncularından olan isim, Ime Udoka’nın koç koltuğuna oturmasından sonra Houston Rockets’ın temel hücum silahlarından biri haline geldi ve bu durum hem oyununa hem istatistiklerine iyi yansıdı. Alperen yeni sezonda 14 maç itibarıyla 20.2 sayı, 9.1 ribaunt ve 5.6 asist ortalamaları yakaladı.

Geçtiğimiz günlerde Los Angeles Clippers oyuncusu Paul George’un yaptığı podcaste konuk olan Alperen pek çok konu hakkında konuştu. Milli yıldız Beşiktaş’ta oynadığı dönemde Fenerbahçe’den aldığı, Avrupa basketbolu adına astronomik sayılabilecek teklifi de açıkladı. Şengün “Beşiktaş’ta oynarken, Fenerbahçe bana çok para teklif etti. 2 milyon euro civarı bir teklif… Beşiktaş’tan o kadar kazanmıyordum. Ama kabul etseydim işler benim için daha zor olacaktı. Çünkü sözleşmeye NBA’e gitmem durumunda 3 milyon euro civarında bir buyout maddesi ekleniyordu ve bu bence mantıksız bir prosedür. Çünkü bir sene oynayacağım için zaten para kazanacaklar ve gitmeme de izin vermeyebilirlerdi. Ben de Beşiktaş’ta kalıp 30-35 dakika oynayacağımı söyledim ve reddettim. Türkiye’de bir Türk oyuncuysanız size çok değer vermiyorlar. Hep Avrupalı veya ABD’li oyuncuları destekliyorlar. Ben ‘NBA’e gideceğim, orada oynamasam bile dilimi ve fiziğimi geliştireceğim’ dedim. Kimseyi dinlemedim.” şeklinde konuştu.

Alperen Şengün, son şampiyon Denver Nuggets'ı yıktıAlperen Şengün, son şampiyon Denver Nuggets’ı yıktı

Alperen, draft edildiği gece Oklahoma City Thunder tarafından Houston Rockets’a takaslanmıştı. Genç basketbolcu bu duruma fazlasıyla sevindiğini de anlattı ve “Aslında Draft’ta Thunder’a gitmek istememiştim. Onlarla hayatımdaki en kötü antrenmanlardan birini yaptım, çok zordu. Bana oranın çok sıkıcı olduğunu da söylemişlerdi. Rockets’a takas olacağımı öğrendiğimde mutlu oldum. Çünkü orada yapabileceğim şeyler olduğunu söylediler. Houston’da Türkler olduğu için de şanslıydım.” dedi.

Oyun tarzıyla 2 kez MVP olan ve son şampiyon Denver Nuggets’ı mutlu sona taşıyan Sırp uzun Nikola Jokic’e fazlasıyla benzetilen Alperen Şengün “Jokic, pek sosyal medyada takılan biri değil. Sadece ailesine ve basketbola değer veriyor. Harika biri, aynı zamanda Avrupalı. Avrupalı oyuncular burada birbirine çok yakın. Onun hakkında söylediklerimi gördüğüne eminim. Her maçtan sonra yanıma gelip ‘harika iş çıkardın, böyle devam et’ gibi konuşmalar yapıyor. Bu benim için harika. Onun gibi oynamaya çalışıyorum diyemem, tarzlarımız benziyor.” ifadelerini kullandı.

Alperen Los Angeles Clippers’la oynadığı maç esnasında uzun yıllar Houston Rockets formasını terleten James Harden’la yaşadığı bir anıyı anlattı. Alpi, Kawhi Leonard serbest atış atarken yanında duran Harden’la sohbetini “Bana ‘Seninle çok gurur duyuyorum. Aynen devam!’ Ben de ‘Bunu senden duymak çok güzel, teşekkür ederim’ Benim için muhteşem anlardı” diyerek anlattı. Paul George da Harden’ın meşalesini Alperen’e devrettiği yorumunda bulundu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.