Balkon tribününün konuğu Galatasaray

Türkiye Futbol Federasyonu, Pendikspor-Galatasaray maçının Pendik Stadı'nda oynanacağını açıkladı. Pendik'in Fenerbahçe'yle oynadığı maç da bu stadyumda oynanmış ve durum büyük tartışma yaratmıştı.

Spor 28 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Pendikspor'un stadyumu Galatasaray'ı da ağırlayacak.

Fenerbahçe Pendikspor’a konuk olacağında maçın oynanacağı yer uzun süre gündemden düşmedi. Atatürk Olimpiyat Stadı seçeneklerden biriyken TFF 2 Aralık Cumaetesi akşamı oynanacak karşılaşmanın Pendik Stadı’nda sahne alacağını açıkladı. İlçedeki stadyumun kapasitesinden çevredeki binalarından balkonlarından maçın izlenebilir olmasına kadar birçok konu özellikle sosyal medyada alay konusu oldu.

1960 seyirci kapasiteli stadyum, Fenerbahçe’nin ardından Galatasaray’ı da konuk edecek. Stadyum çevresindeki apartman sakinleri Fenerbahçe maçının oynanacağı dönemde balkonlarını sarı-lacivertli taraftara kiraladıklarını açıklamışlardı. Benzer bir durumun Galatasaray maçında da yaşanması kaçınılmaz görünüyor.

Erencan atmaya, Pendikspor yükselmeye devam ediyorErencan atmaya, Pendikspor yükselmeye devam ediyor

Stadyumla alakalı tartışmalardan biri zemindi. Fenerbahçe, 5-0 kazandığı maçta Brezilyalı oyuncuları Fred ve Becao’yu sakatlığa kurban vermişti. Ameliyat olan savunmacı Becao’nun ocak ayının sonuna doğru takıma dönmesi bekleniyor. İlk aşamada 2 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilen Fred ise 29 Ekim’deki mücadeleden beri yeşil saha yüzü göremedi.

Galatasaray Manchester United karşısında 'dalya' deme peşindeGalatasaray Manchester United karşısında ‘dalya’ deme peşinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.