Erdoğan ailesinden Metin Cihan hakkında suç duyurusu: İthamlar asılsız

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi Burak Erdoğan'ın gemisinin İsrail ile ticaret yaptığıyla ilgili paylaşımlar yayınlayan Metin Cihan hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturma başlattı.

Siyaset 29 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Sabah Gazetesi duyurdu; Erdoğan Ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlunun gemisinin Gazze’de Şifa Hastanesi bombalandığı sırada İsrail’in Aşdod limanında yükleme yaptığını yazan Metin Cihan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sabah Gazetesi haberinde İsrail veya gemi sözcükleri kullanılmadı. Haberde “Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi hakkında iftiraların ardı arkası kesilmiyor. Erdoğan ailesi özellikle sosyal medyada sistematik şekilde gerçekleştirilen iftiralara yönelik hukuki mücadele veriyor. Erdoğan ailesi hakkında yeni bir iftira kampanyası yapıldı ve iftira niteliğinde asılsız paylaşımlar yapıldı. Erdoğan ve ailesi sosyal medya üzerinden yapılan iftira niteliğindeki paylaşımların sahibi Metin Cihan hakkında suç duyurusunda bulundu” dendi.

Haberde şikayetin işleme konduğu belirtilerek “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda Metin Cihan’a ‘Hakaret’ ve ‘İftira’ suçlarından dava açılması talep edildi. Şikayet üzerine İstanbul Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı” dendi.

Hakkında açılmış davalar nedeniyle yurt dışında yaşayan Metin Cihan ise haberi alıntılayarak “konu ben değilim” dedi. Cihan paylaşımlarındaki bilgileri açık kaynaklardan bulduğunu söyleyerek Teyit.org’a “gönüllü olarak başvuruyorum, siz de bakın” ricasında bulundu.

Ateşkeste beşinci gün: 30 Filistinliye karşılık 10 İsrailli serbestAteşkeste beşinci gün: 30 Filistinliye karşılık 10 İsrailli serbest

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.