Terim Fonu mağdurları WhatsApp’ta grup kurmuş: 10Haber ‘Fonzedeler’ grubundaki isme ulaştı

Seçil Erzan vurgunuyla adı duyulan Whatsapp'taki "Fonzedeler" grubu içinde yer alan Evrim Pınar Güzel 10Haber'e konuştu: Bu grupta futbolcular yok, Seçil Erzan'ın dolandırdığı arkadaş çevresi var.

Gündem 29 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Seçil Erzan vurgunun yankıları devam ediyor. Her gün olayın yeni detayları ortaya çıkıyor. Örneğin Seçil Erzan’a para kaptıranlar “Fonzedeler” adıyla bir WhatsApp grubu kurmuş. Grupta yer alan ‘fonzedelerden’ Evrim Pınar Güzel grubun nasıl ortaya çıktığını 10Haber’e anlattı. Güzel “Grup Seçil’in telefonlarına ulaşamadığımız ve olayın ortaya çıktığı 7 Nisan’da oluştu. Bu grupta futbolcular ve ismi geçen işadamları yok. Seçil’in arkadaş çevresi olarak biz varız. Ben varım, para veren Tanın var, o da Seçil’in kuzeni. Tanın’ın eşi Seda diye bir arkadaşımız var. Melis Özsüt var. Daha sonra haberdar olması için babam da WhatsApp grubuna girdi. Diğer ismi geçenleri kesinlikle tanımıyoruz ve bu grupla alakası yok” dedi.

Önce hastası sonra arkadaşı oldu

Evrim Pınar Güzel’le Seçil Erzan ilişkisi 2014 yılına dayanıyor. Evrim Pınar Güzel hekim. 2012 yılında Bahçeşehir’de bir cilt hastalıkları kliniği açtı. Seçil Erzan da 2014’te Evrim Pınar Güzel’in kliniğine hasta olarak geldi. Erzan’ın seansları süresince ikili samimi oldu, tatile gidecek kadar yakınlaştılar.

Fatih Terim'in en yakınında, 'Terim Fonu' dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur ErkasapFatih Terim’in en yakınında, ‘Terim Fonu’ dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur Erkasap

Bu yakın ilişki sonrası 2015-2016 yıllarında Evrim Pınar Güzel 400 bin liralık birikmiş parasını değerlendirmek için Seçil Erzan’a danıştı. O da özel müşteriler için oluşturulan bir fon olduğunu, ancak miktarın düşük olmasından dolayı parayı kendi yakın çevresi için oluşturduğu toplu bir hesapta değerlendirebileceğini söyledi. Evrim Pınar Güzel de kabul etti. Ancak dekont ve benzeri belge almadı.

Denizbank bombayı ortaya bıraktı: Fatih Terim bankaya 'Seçil'e para verdim' demişDenizbank bombayı ortaya bıraktı: Fatih Terim bankaya ‘Seçil’e para verdim’ demiş

‘Parayı müdür odasında verdim’

Evrim Pınar Güzel Fatih Terim Fonu olarak bilinen fona nasıl para yatırdığını ifadesinde şöyle anlattı:

“2022 yılının Mayıs ayında kullanmış olduğum telefon numarasını aradı. Bana ‘Bankanın Özel Müşterilerinin hesaplarının toplandığı özel bankacılık sisteminde Özel Bir Fonda Kur Korumalı olarak, yüksek getirisi olan alternatif bir yatırım hesabı’ olduğunu söyledi. Seçil Erzan iş dışında da samimi olduğum, dönem dönem beraber tatile gittiğim, özel anlarımda yanımda olan, bana duygusal olarak da destek veren bir arkadaşımdı, bu sebeple kendisine çok güveniyordum. Söylediklerine inandım ve Denizbank hesabımdaki parayı çektim. Dolar kuruna çevirerek Seçil Erzan’ın müdürlüğünü yaptığı Denizbank Florya şubesinde 26 Nisan 2022 tarihinde 78 bin 360 doları, 28 Nisan 2022 tarihinde 67 bin 670 doları Denizbank Florya’da müdür odasında Seçil Erzan’a bizzat elden verdim. Bu parayı Genel Müdürlüğe bizzat kendisinin götüreceğini söyledi. Parayı bizzat verdiğime dair Seçil Erzan’ın kendi el yazısıyla doldurduğu evraklar mevcuttur. Daha sonrasında 6 Haziran 2022 tarihinde 224 bin 550 Doları Denizbank Levent Büyükdere Şubesi Müdür Odasında Seçil Erzan’a teslim ettim. Seçil Erzan’a kendi el yazısıyla doldurduğu, ıslak imzasının bulunduğu evraklar verdi. Daha sonra da 218 bin 000 dolar tutarı babam Burhan Taşpolat aracılığıyla gönderdim.”

Seçil Erzan ‘serumla konuşturdular’ demişti: Bankanın raporundan ‘vitamin’ çıktıSeçil Erzan ‘serumla konuşturdular’ demişti: Bankanın raporundan ‘vitamin’ çıktı

‘Yakın arkadaşıma borç vermedim’

Babası Burhan Taşpolat da Seçil Erzan’a para kaptıranlardan. “Belgesiz elden teslim ediyordunuz, nasıl ikna oldunuz” sorusuna Evrim Pınar Güzel “Biz hem maddi hem de manevi olarak yıkım yaşıyoruz. İnanın ben en yakın arkadaşım borç istedi, vermedim. Ama Seçil’e verdim. Banka müdürü olduğu için ona güvendik” diye yanıt verdi.

Bir kurban portresi: ABD'den MBA sahibi ama çizgili deftere yazılmış belgeyle Seçil Erzan'a 237 bin dolar verdiBir kurban portresi: ABD’den MBA sahibi ama çizgili deftere yazılmış belgeyle Seçil Erzan’a 237 bin dolar verdi

‘Seçil değişmişti’

Paranızın durumuyla ilgili neden endişeye kapıldınız, bir olay mı yaşadınız sorusunu ise Evrim Pınar Güzel şöyle yanıtladı:

“Aslında 2-3 yıldır Seçil’e çok samimi değildik. Seçil’in son yıllarda hal ve hareketleri çok değişmişti. O yüzden de eskisi kadar samimi ilişkimiz yoktu. Ama çok samimi olmasak da beni nişanına davet etmişti. Son dönemde de kendisine ulaşamamamız ve garip hareketleri nedeniyle yatırdığımız paraların durumu için belge alma ihtiyacı hissettik.”

Para çekmeye gittiler, daha fazla para verdiler

Evrim Pınar Güzel ve babası Burhan Taşpolat Seçil Erzan’la  konuşarak 16 Mart’ta paralarını almak için şubeye geldi. Ancak Seçil Erzan baba-kızı ikna ederek, paralarını geri almak bir yana, ek para getirmelerini sağladı; 17 Mart’ta Seçil’e yine elden para verdi.

Seçil Erzan'ın kritik dört günüSeçil Erzan’ın kritik dört günü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.