Galatasaray, balkonlu stadyumda hata yapmadı

Galatasaray, taraftarların apartman balkonundan maç seyrettiği stadyumda Pendikspor'u Cedric Bakambu ve Hakim Ziyech'in golleriyle 2-0 yendi. Pendikspor, iki penaltının verilmediğini iddia ederek hakem Volkan Bayarslan'a tepki gösterdi.

Spor 2 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Bakambu, Süper Lig'de ilk kez gol sevinci yaşadı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 14. haftasında Pendikspor deplasmanından önce büyük bir rotasyona gitti. Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United maçının ilk 11’inden beş oyuncu Pendik Stadı’nda sahaya çıkmadı. Ağrıları olduğu için Manchester United karşılaşmasına iğne ile çıkan Zaha ve Abdülkerim Bardakcı dinlendirildi. Angelino, Ndombele ve Mertens’i yedek kulübesindeydi.

Kerem Aktürkoğlu’nu iki maç sonrasında ilk 11’e döndü. Zaha’nın yokluğunda milli futbolcu istediği sol kanatta forma giydi. Sarı-kırmızılı ekibin Danimarkalı stoperi Victor Nelsson dört, Brezilyalı kanat oyuncusu Tete ise altıresmi maçın ardından ilk 11’e girdi.

Çocuklar Icardi’ye büyük sevgi gösterdi.

Çocukların ilgi odağı Icardi

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, karşılaşma öncesi seremoniye çıkan çocuklardan büyük ilgi gördü. Seremoniye futbolcuların ellerinden tutarak çıkan çocuklar, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Icardi’nin etrafını sardı. Birçok statta benzer davranışla karşılaşan Icardi, kendisine sarılan çocuklara yakın ilgi gösterdi.

Pendikspor -Galatasaray maçını balkon ve pencerelerden birçok futbolsever izledi.

Balkonlar tribüne döndü

Pendik’te 1960 kişi kapasiteli butik stadın zemini, etraftaki binaların balkon ve pencerelerinden rahat bir şekilde görünüyor. Karşılaşma için stada gelmeyen futbolseverler, bu binalardan karşılaşmayı seyretti.

Pendik'teki kısa süreli elektrik kesintisi sahadaki oyundan daha heyecan vericiydi!Pendik’teki kısa süreli elektrik kesintisi sahadaki oyundan daha heyecan vericiydi!

İlk yarıda Galatasaray zorlandı

Karşılaşmanın ilk yarısında Galatasaray pozisyon bulmakta zorlandı. Maçtaki ilk pozisyonu 14. dakikada ev sahibi yakaladı. Sarı-kırmızılı ekibin savunmasının uzaklaştırmak istediği top, Welinton’da kaldı. Bu futbolcunun pasında sol tarafta topla buluşan Gökcan Kaya, ceza yayı önüne gelip yerden vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

İlk yarıda elektriklerin kesilmesiyle stat bir anda karanlığa gömüldü.

35’te ilk yarının nadir bulunan pozisyonlarından birinde Galatasaray gole yaklaştı. Ziyech’in pasında sağdan ceza sahasına giren Tete, çaprazdan plase bir vuruş yaptı. Kaleci Erdem Canpolat bu pozisyonda topu kornere göndermeyi başardı.

42’de Pendikspor bir kez daha gole yaklaştı. Kornerde Vukovic’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe pa yükselen Vukovic’in vuruşu herkesin bakışları altında direğe çarparak geri döndü. Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı. Maçın ilk 45 dakikasında gol sesi çıkmadı.

Hakim Ziyech: Galatasaray’da kendimi buldumHakim Ziyech: Galatasaray’da kendimi buldum

Bakambu sekiz ay sonra ilk lig golünü attı

İkinci yarıda Galatasaray daha etkili gözüktü. 63’te ceza sahası önünde topla buluşan Barış Alper Yılmaz’ın vuruşunda, meşin yuvarlak Ziyech’te kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından sol çaprazdan vuruşunda, top az farkla yandan dışarı çıktı. 69’da sarı kırmızılılar öne geçti. Ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Mertens’in sert şutunda kaleci Erdem Canpolat’tan dönen topu kafayla tamamlayan Bakambu, fileleri havalandırdı. Bu Bakambu’nun Süper Lig’de attığı ilk gol oldu. Futbolcu daha önce Şampiyonlar Ligi’nde 2-1 kaybedilen Bayern Münih maçında ağları bulmayı başarmıştı. En son Olympiakos formasıyla 30 Nisan tarihinde Volos’a gol atan Bakambu, sekiz ay sonra topu ağlara göndermenin sevincini yaşadı.

Ziyech gollere devam etti

Hafta içinde Manchester United filelerini uzaktan attığı iki şutla sallayan Hakim Ziyech gollerine Pendikspor maçında da sürdürdü. 82’de Torreira’nın pasında topla buluşan Ziyech’in çok sert vuruşu kaleci Erdem Canpolat müdahalesine karşın ağlarla buluştu.
90+3’te sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Kerem Aktürkoğlu kullandı. Bu futbolcunun direkt kaleye gönderdiği top üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Maç Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray Pendikspor’la ilk kez oynadı

Sarı-kırmızılılar, tarihinde ilk kez Türkiye’nin en üst düzey futbol liginde mücadele eden Pendikspor ile ilk kez karşı karşıya geldi. Pendik Stadı’nın ev sahipliği yaptığı müsabakada kazanan taraf Galatasaray oldu. Galatasaray, bundan sonraki karşılaşmada 8 Aralık’ta kendi sahasında Adana Demirspor’u konuk edecek.

Okan Buruk, sol bekte görev verdiği Barış Alper Yılmaz’ı övdü.

Okan Buruk: O kadar kötü tercihler yaptık ki…

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Beklediğimiz gibi bir oyun oldu. Bütün takım olarak savunma yapacaklarını bekliyorduk. O kadar kötü tercihler yaptık ki ilk yarı… Sol taraftan da işleyemedik. Savunma oyuncularımızın daha çok oyuna girmesini istedik. Bu kadar yavaş oynarsan pozisyona girmek bireyselliğe kalır” dedi. Buruk sözlerine şöyle devam etti: “İkinci yarıda Barış kanadı iyi kullandı. Savunmada da hücumda da iyiydi. Mertens’in girmesi takıma hareket getirdi. Bakambu da hareket getirdi. Golü bulacağımız belliydi. Kadro olarak kısıtlı kadromuz vardı. Oynamayan oyuncular uzun süredir oynamamasına rağmen iyi performans sergiledi. Daha erken goller bulabilirdik. Golü attıktan sonra da rakip baskı kuramadı. İkinci golü atınca da orada maç bitti.”

Okan Buruk 50. yaşını yeni sözleşmeyle kutladıOkan Buruk 50. yaşını yeni sözleşmeyle kutladı

Forvet Barış Alper Yılmaz’a sol bekte görev veren Buruk, “Barış savunma yönünü de iyi oynadı. Bazen oyuncular farklı mevkiyi duyunca yüzlerini ekşitebiliyor. Ama Barış ben oynarım dedi. Kerem Demirbay’ı stoper olarak denemiştik antrenmanda. Barış’ın performansı bizi memnun etti” ifadeldiye konuştu. Sakatlıkları bulunan oyuncuların dönüş tarihleri ile ilgili konuşan Burum-k şunları söyledi: “Davinson’u Kopenhag maçına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Abdülkerim ve Zaha’nın Adana Demirspor maçında sahada olmasını bekliyoruz.”

Ziyech: Gol attım amain iyi performansım değildi

Hakim Ziyech, “Gol attım fakat en iyi performansım değildi. Tabii 3 puan aldığımız için mutluyum. İlk yarıda biraz zorlandık. Biraz kapalı hareket ettiler. İkinci yarıda Bakambu’nun attığı gol oldu. Ben de uzaktan deneyeyim dedim, bazen böyle denemek gerekiyor ve ikinci golü böyle bulduk” dedi.

Vieira: Güçlü bir takıma karşı oynadık

Pendikspor Teknik Direktörü Ivo Vieira, Galatasaray’ın güçlü bir takım olduğunu söyledi. Sarı kırmızılı takımın kalitesine değinen Portekizli teknik direktör, “Güçlü bir takıma karşı zor bir maç oynadık. İlk yarıda oyunu tuttuğumuzu düşünüyorum. Birlikte durduk ve daha organizeydik. Bu organizasyonla pozisyonlar bulduk. İkinci yarıya da iyi başladık ama iki gol yedik. Sonuç olarak Galatasaray kazandı. Önümüzdeki maça bakacağız” dedi.

Pendikspor, hakem Volkan Bayarslan’ın iki pehaltılarını vermediğini iddia etti.

Pendikspor’dan iddia. Hakem penaltıları gördüğünü itiraf etti

Pendikspor, maçtan sonra yaptığı açıklamada hakem Volkan Bayarslan’a sert tepki gösterdi. ‘Türk futbolu adına kara bir gece yaşandı’ ifadelerine yer veren Pendikspor’un açıklamasında en dikkat çeken sözler ise maç sonunda yapıldığı iddia edilen itiraf oldu. İstanbul ekibi, hakeminin, Pendikspor’un penaltı beklediği pozisyonları gördüğünü itiraf ettiğini vurguladı. Hakemin aciz bir yönetim ortaya koyduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Türk futbolunun adına kara gecelerden birini yaşadık. Tüm ülkenin gözleri önünde bir Türk hakeminin düştüğü acizliği; ülkesine, değerlerine ve ülke futboluna inanan Pendikspor camiası adına utançla izledik. Maç boyunca tüm takdir haklarını rakibimizden yana kullanan, iki net penaltımızı vermeyen, düdük çalmaktan adeta korkan bir hakem yönetimi vardı. Maalesef çalamadığı pozisyonları gördüğünü maç sonunda itiraf eden bu hakemin düştüğü duruma üzüldük hatta utandık. Geçtiğimiz sezon Rizespor maçında yaşadığımız hakem faciasının anısı daha tazeyken, aynı hakem tarafından yine bir yönetim rezaleti yaşadık. Her yönetiiği Pendikspor maçında skandal kararlara imza atan Volkan Bayarslan’ın amacının ne olduğunun cevabını Merkez Hakem Kurulu’ndan bekliyoruz. Bu tip hakem acziyetlerini, hatalarını gidermek adına tüm dünyada uygulanan VAR sisteminin ülkemizde de ivedilikle uygulanması gerekmektedir. Türk futbolunun marka değerini yükseltecek yegane faktör saha içinde adaletin sağlanmasıdır.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.