Sakatlık laneti Efes’in peşini bırakmıyor: Şimdi de Clyburn ve Beaubois

Anadolu Efes'ten yapılan açıklamaya göre Will Clyburn'ün 6 hafta, Rodrigue Beaubois'nın ise 3 hafta sahalardan uzak kalalacağı açıklandı.

Spor 5 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes sakatlıklardan kurtulamıyor.

EuroLeague’de mücadele eden iki Türk takımının da başı bu sezon sakatlıklar nedeniyle fazlasıyla ağrıdı. Fenerbahçe özellikle Sırbistan yolculuğunda ana rotasyondaki 5 oyuncusundan birden yoksun kalırken Anadolu Efes de farklı dönemlerde farklı oyuncularından yararlanamadı.

Gelen son haberler Efes adına durumun daha vahim bir hal aldığını gösteriyor. Elijah Bryant’ın sezon başından beri forma giyemediği, Tibor Pleiss’ın bir süredir sahalardan uzak kaldığı, Ante Zizic’in calf sakatlığı nedeniyle 1 ay, Derek Willis’in de sağ elindeki kırık nedeniyle 6-8 hafta sahalardan uzak kalacağı Efes’e iki kötü haber daha geldi.

Anadolu Efes liderliği uzatmada aldıAnadolu Efes liderliği uzatmada aldı

Kulüpten yapılan resmi açıklamada “İkinci Kaptanımız Rodrigue Beaubois’nın üst arka adele bölgesinde yaşadığı sakatlık ve başarılı oyuncumuz Will Clyburn’ün ayak tabanında yaşadığı yaralanmanın ardından tedavileri sürmektedir. Takım Doktorumuz Uğur Diliçıkık; Beaubois’nın yaklaşık 3 hafta, Clyburn’ün ise yaklaşık 6 hafta sahalardan uzak kalacağını belirtmiştir” sözlerine yer verildi.

Geçtiğimiz haftalarda takımın bir diğer yıldızı Shane Larkin’in de elinden sakatlık geçirdiği belirtilmişti. Ancak Larkin oynamaya devam etti ve sezonun gidişatını değiştiren kritik galibiyetlerin mimarı oldu. Ancak son gelen sakatlık haberlerinin ardından Efes, ana rotasyonda olması muhtemel 6 oyuncusundan birden bir süre yararlanamayacak.

İstanbul ekibi uzun pozisyonundaki sakatlıkların etkisini azaltmak adına geçtiğimiz hafta içinde Derthona forması giyen uzun forvet Mike Daum ile anlaşmıştı. Efes’in bu hafta içinde Denizli ekibi Merkezefendi’de forma giyen uzun oyuncu Daniel Oturu’yu da transfer etti. Takımdan yapılan açıklamaya göre oyuncunun sezon sonuna kadar kiralık olarak kadroya katıldığı bildirildi. Ayrıca kulüp oyuncunun EuroLeague lisansını da çıkardı. 

Fikstür zorluğu hafiflemiyor

Anadolu Efes EuroLeague’de ilk 11 haftalık kısmı 5 galibiyet ve 6 mağlubiyetle geçtikten sonra bu akşam Panathinaikos ile karşılaşacak. Efes’in eski başantrenörü Ergin Ataman’ın ilk eve dönüş maçı olacak mücadele 20.30’da başlayacak. “Benim için duygusal bir maç olacak” diyen Ataman’ın Pana’sı ilk 11 haftayı 6 galibiyet ve 5 mağlubiyetle geride bıraktı. Efes Atina temsilcisiyle mücadele ettikten sonra 13. maç haftası için 7 Aralık akşamı 22.00’de Alba Berlin karşısına çıkacak. Efes Süper Lig mesaisine derbi maçıyla dönecek. Takım 11 Aralık Pazartesi akşamı 19.00’da Fenerbahçe’yi konuk edecek. 14 Aralık günü Maccabi’yi ağırlayacak ekip 16 Aralık’ta zorlu Beşiktaş deplasmanına çıkacak.

Efes sonunu getiremediEfes sonunu getiremedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.