İETT şoförü arızasına baktığı otobüsün altında kalıp öldü

İETT otobüsü şoförü Veli Zafer Özek arıza olduğunu düşündüğü aracını kontrol ederken bir anda otobüs kaymaya başladı. Aracı durdurmaya çalışan şoför otobüsün altında kalıp öldü.

Gündem 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde önceki gece yarısı şoför Veli Zafer Özek kullandığı İETT otobüsünü son durak olan Mescid-i Selam peronuna park etti. Ancak araçta arıza vardı ve Veli Zafer Özek de ne olduğunu anlamak için aracın arka kısmına geçerek motor kapağını açtı. Bu sırada otobüs geriye kaydı, şoför kayan otobüsü elleriyle durdurmaya çalıştı ama başarısız oldu.

Kayan otobüs şoförün üzerinden geçip durakta park halinde yolcu bekleyen iki taksiye çarparak durdu. Çevrede taksi şoförleri de vardı ve Veli Zafer Özek’in yardımına koşup 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdiler. Olay yerine gelen sağlık ekipleri otobüs şoförüne ilk müdahaleyi yapıp hastaneye kaldırdı.

Polis ve itfaiyenin incelemesinin ardından otobüs ve çarptığı taksiler çekiciler yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Kazanın tanıklarından taksi şoförü Yılmaz Emci yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Ben arabamı en öne park ettim. İETT otobüsü tam dipte duruyordu. Ben tam arabadan inerken baktım otobüs geriye doğru geliyor. İETT şoförü iki eliyle otobüsü durdurmaya çalışıyordu. Arkadaşlar ‘sen ne yapıyorsun’ dediği anda otobüs adamı altına aldı. Otobüsün çok hızlı şekilde geri geri geldiğini görünce ben de arabamı kenara doğru kaçırdım. Sonra üç taksiye vurdu bu hale getirdi. Otobüsün lastikleri komple şoförün üzerinden geçti. Durumu ağır olarak hastaneye götürüldü.”

Biden'dan Kongre'ye Ukrayna çıkışı: Putin'in kazanmasına izin veremeyizBiden’dan Kongre’ye Ukrayna çıkışı: Putin’in kazanmasına izin veremeyiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.