10 kişilik Antalyaspor’da bayram havası

Antalyaspor, ilk yarının sonunda 10 kişi kaldığı maçta Karagümrük'ü 2-1 yenerek Süper Lig'deki çıkışını sürdürdü. Nuri Şahin'in takımı son altı maçtır yenilgiyi unuttu.

Spor 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Antalyaspor ikinci yarısını 10 kişi oynadığı maçta üç puanı almayı başardı.

Antalyaspor, Süper Lig’in 15’inci haftasında Karagümrük’ü konuk etti. Corendon Airlines Park’ta oynanan karşılaşma golle başladı. 7. dakikada ev sahibinin kazandığı köşe vuruşyunda Karagümrük savunması topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Ömer Toprak’ın kafayla içeriye çevirdiği top Veysel Sarı’nın önünde kaldı. Onun vuruşuya Antalyaspor 1-0 öne geçti.

Karagümrük yediği golün şokunu atlatamadan 13’te tekrar topu filelerinden çıkardı. Safuri’nin penaltı noktasına doğru verdiği pasta Adam Buksa’nın sol ayağıyla yaptığı vuruşla Antalyaspor skoru 2-0 yaptı.

Cristiano Ronaldo yazılır... Tarih yazıcı okunur!Cristiano Ronaldo yazılır… Tarih yazıcı okunur!

Antalyaspor için beş dakikada işler değişti

Antalyaspor çok rahat bir oyun ortaya koyarken 42. dakikada işler değişti. Eysseric’in sağ kanattan arka direğe açtığı ortayı kontrol eden Güven Yalçın röveşata ile topu ağlara yolladı. İlk yarının 2-1 bitmesi beklenirken 45+3’te Erdal Rakip’in Shukurov’a sert müdahalesinin ardından VAR devreye girdi. Pozisyonu seyreden hakem Çağdaş Altay, Antalyasporlu oyuncuya kırmızı kart gösterdi. Böylece Antalyaspor için rahat giden karşılaşmanın senaryosu beş dakika içinde değişmiş oldu.

Almanya Deniz Undav'ı kaptıAlmanya Deniz Undav’ı kaptı

Antalyaspor iyi kapandı

İkinci yarıda 10 kişi kalan Antalyaspor, kendi yarı alanına çekildi. İyi kapanan ev sahibi ekip, Karagümrük’e fazla pozisyon vermedi. Mücadele Antalyaspor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Akdeniz ekibinin puanı 23 oldu, Karagümrük ise 17 puanda kaldı.

Gaziantep FK yenilgisinden sonra Başakşehir, Beşiktaş, Ankaragücü’yle Karagümrük’ü yenen, Rizespor ve Hatayspor’la berabere kalan Akdeniz Antalyaspor yenilgisizlik serisini altı haftaya çıkardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.