Zonguldak’taki heyelanda anne ve oğlu hayatını kaybetti

Zonguldak'ta evlerinin heyelanda yıkılmasıyla göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı. Anne ve oğlunu kurtarma çalışması esnasında ikinci heyelana yakalanan altı personelin tedavisi de sürüyor.

Gündem 10 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Zonguldak’ta etkili olan yağışlarda önceki gün saat 19.00 sıralarında Perihan Çakar ile oğlu Sait Çakar’ın yaşadığı ev heyelanda kayan toprağın altında kaldı. Ekiplerin arama-kurtarma çalışması sürerken ikinci heyelan yaşandı. Bu kez AFAD ve itfaiye personelinden oluşan 21 kişi göçük altında kaldı. Bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu madencileri sevk edildi. 21 personel kurtarıldı, bölgedeki evler tahliye edildi.

Asma Mahallesi Tulumba Sokak’taki heyelanda göçük altında kalan 82 yaşındaki Perihan Çakar ile 51 yaşındaki oğlu Sait Çakar’ın bulunması için çalışmalar dün günün ilk ışıklarıyla başladı.

Heyelanlar nedeniyle yol kapanmıştı: Yenilenen Bolu Dağı Tüneli açılıyorHeyelanlar nedeniyle yol kapanmıştı: Yenilenen Bolu Dağı Tüneli açılıyor

AFAD koordinasyonundaki Zonguldak Belediyesi, jandarma ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri göçük alanının güvenli olduğunun belirlenmesinin ardından alana giriş yaptı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede anne ve oğlunun bulunması için çalışma yer altı görüntüleme cihazı ve jandarma arama kurtarma köpeklerinin de katılımıyla yürütüldü. Çalışma sonucu göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı.

İş makinesi toprağa gömüldü

Öte yandan ilk heyelandan sonra çalışma yapılırken meydana gelen ikinci heyelanda toprak altında kalan iş makinesi de görüntülendi.

21 görevli yaralandı, altısının tedavisi sürüyor

AFAD Başkanı Okay Memiş arama kurtarma çalışmaları sırasında yaralanan 21 kişi ile ilgili bilgi verdi.

Okay Memiş “Güçlü bir şekilde alanda olduğumuz için o yaralanan ekibe de hemen müdahale edilerek hiçbirinin hayati tehlikesi olmayacak şekilde alandan çıkarılması sağlandı. 21 yaralıdan 15’i taburcu oldu. Altı kişinin tedavisine devam ediliyor” dedi.

Doğu Karadeniz'deki sessiz depremler yeri kaydırıyor: Heyelanlar artacakDoğu Karadeniz’deki sessiz depremler yeri kaydırıyor: Heyelanlar artacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.