Motokuryenin eşi polislerden ve savcıdan şikayetçi oldu

Somalili Mohamud'un çarparak öldürdüğü motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer "şikayetçi" sıfatıyla ifade verdi. Göçer eşini kaza tutanağında kusurlu gösteren polislerden ve nöbetçi savcıdan şikayetçi oldu.

Gündem 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un konsolosluk aracıyla arkadan çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaydı. Avukatıyla birlikte savcılığa giden Göçer kazayla ve ilk kusur tespiti yapan polislerle ilgili iki ayrı soruşturma için ifade verdi.

Öznur Göçer polislerle ilgili soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde “Eşim Yunus Emre Göçer’in 30 Kasım 2023 tarihinde geçirmiş olduğu kaza neticesinde 6 Aralık 2023 tarihinde vefatına ilişkin, eşimi kaza tespit tutanağında kusurlu gösteren polis memurlarından şikayetçiyim. Ayrıca sosyal medyada bahsi geçen ‘eşimin intihar ettiği’ iddiası ile ilgili bizzat aranmış değilim. Bu intihar söylemlerini hastane önüne gelen iki polis memuru orada bulunan eşimin motokurye arkadaşlarına söylemiştir. O alanda ben de vardım, lakin yoğunluktan ve sakinleştiricinin etkisi altında olduğumdan o polis memurlarını göremedim. Bu polis memurları olay yerinde de bulunan polis memurlarıymış. Ben bunları en başından beri olay yerinde olan Yunus Emre’nin arkadaşlarından duydum. Bu kişilerin kim olduklarını ve ne söylediklerini tam olarak bu arkadaşlarımız bilebilir. Eşim Yunus Emre Göçer’in arkadaşlarından bu söylemlere birebir şahit olanların isimlerini avukatım vasıtasıyla bu soruşturma dosyasına bildireceğim” dedi.

‘İhmali olan tüm polisler’

Motokurye Yunus Emre Göçer’in intihar etmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Öznür Göçer “Benim eşimin intihar etme gibi bir durumu söz konusu değildir. Çocuğumun özel durumundan dolayı kendisi çabalayan bir insandır. Bu sebeple eşimi kusurlu gösteren, eşimin intihar ettiğine dair söylemlerde bulunan ve ihmali olan tüm polis memurlarından şikayetçiyiz” diye konuştu.

‘Savcıdan şikayetçiyim’

Göçer “Kaza olduğu esnada talimatı veren nöbetçi Cumhuriyet Savcısından da şikayetçiyiz. Ayrıca konsolosluk aracının kullanımına tahsisinden sorumlu bu kişilerin araştırılmasını talep ediyorum. Bu kişilerden de şikayetçiyim” dedi.

Kuryeyi ezen Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu asli kusurluKuryeyi ezen Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu asli kusurlu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.