Erdemoğlu Holding SASA’da ucuza hisse sattı, fiyat paraşütsüz düştü

Erdemoğlu Holding sahip olduğu SASA hisselerinin yüzde 2,5'ini önceki günkü kapanış fiyatı olan 47,8 TL'nin altında satınca ortalık karıştı. SASA fiyatı hızla düşerek günü 43,02 TL'den kapattı.

Ekonomi 14 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
KAP yapılan açıklamada Erdemoğlu Holding'in, SASA’nın çoğunluk pay sahibi kalmaya devam ettiği belirtildi.

Erdemoğlu Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) günün erken saatlerinde geçtiği açıklamada SASA’da sahip olduğu payların yüzde 2,5’ine karşılık gelen 135 milyon adet payı nitelikli kurumsal yatırımcılara sattığını duyurdu. Açıklamada başarılı bir şekilde tamamlanan satış işlemine yurtdışı yerleşik kurumsal yatırımcılardan 4,2 kat talep geldiği belirtilirken satış fiyatının önceki günkü 47,8 TL’lik kapanış fiyatının altında olması hisseye yoğun satış getirdi.

Şirketi borsada çok yükselince Sasa'nın patronu bir anda 'en zengin Türk' olduŞirketi borsada çok yükselince Sasa’nın patronu bir anda ‘en zengin Türk’ oldu

Hisse fiyatı yüzde 10 düştü

KAP’a gönderilen durum güncellemesi açıklamasında “satış fiyatı pay başına 43,10 TL belirlenmiş olup, işlemden elde edilen brüt hasılat yaklaşık 5.818.500.000 TL’ye tekabül etmektedir” denildi. Önceki günü 47,8 TL’den kapatan ve dün güne 45 TL’den başlayan SASA hisse senedi açıklamayla birlikte paraşütsüz inişe geçti. Gün içinde en düşük 43,22 TL’ye gerileyen SASA kapanışı ise yüzde 10’luk düşüşle 43,02 TL’den yaptı.

Erdemoğlu'ndan yabancıya Sasa hissesi satışıErdemoğlu’ndan yabancıya Sasa hissesi satışı

Daha önce de satmıştı

Holding 12 Aralık 2023 tarihinde yaptığı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) ve ardından kamuoyuna yaptığı açıklamayla SASA’da sahip olduğu payların yüzde 2,5’ine karşılık gelen 135 milyon adet payı nitelikli kurumsal yatırımcılara satacağını duyurmuştu.

KAP’a yapılan güncelleme açıklamasına göre, satış işleminin kapanış tarihi itibariyle, Erdemoğlu’nun SASA’da doğrudan ve dolaylı olarak sahip olduğu pay sahipliği oranı yüzde 75,94 olacak. Açıklamada, “Erdemoğlu, SASA’nın çoğunluk pay sahibi kalmaya devam etmekte olup, SASA’daki yönetim kontrolünü sürdürmektedir” denildi, “Erdemoğlu’nun SASA’ya olan bağlılığı ve desteği devam edecektir” vurgusu yapıldı. Erdemoğlu Holding son bir yıl içinde dört kez SASA hissesi satmıştı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.