Bir acayip dolandırıcılık iddiası: Dezenformasyon yalanladı, ajans kaldırdı

'100 milyon dolandırdı' haberini Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı. Ajans haberi yayından kaldırdı. Suç duyurusunda bulunan avukatın dilekçesinde ise kendi müvekkilinin 168 bin lirasının gittiğini yazdı.

Gündem 15 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Seçil Erzan olayından sonra başka dolandırıcılık iddiaları da gündeme geldi. Bunlardan biri geçen gün yaşandı. Mağdur olduğunu söyleyen bir grup, avukat Abdullah Bişaroğlu ile İstanbul Anadolu Adliyesi’nin önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Abdullah Bişaroğlu bir kamu bankası çalışanı tarafından yüksek kar vaadiyle insanların dolandırıldığını ve miktarın 100 milyon dolar olduğunu söyledi.

Abdullah Bişaroğlu mağdurların futbolcular kadar ünlü kişiler olmadığı için gündeme gelmediğini de sözlerine ekleyerek basınla 2022 yılında yaptıkları suç duyurusu dilekçesini paylaştı. İddia edilen paranın çok yüksek olması nedeniyle bu basın açıklaması 13 Aralık’ta medyada haber yapıldı.

Dezenformasyon yalanladı

Olayın büyümesinin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya hesabından avukat Bişaroğlu’nun dile getirdiği iddiaları yalanladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Bahse konu haberlerin içeriğindeki işlemler, bankanın fiziki mekanlarının dışında ve ilgili şahsın bankada çalıştığı dönemdeki göreviyle bağlantılı olmayacak şekilde 5 yıl önce meydana gelmiştir. 2019 yılında banka ile ilişiği kesilen kişinin üçüncü şahıslarla arasındaki borç alacak ilişkisiyle ilgili olarak mağdur olanların banka ile ilgili herhangi bir şikayeti veya başvurusu olmamıştır.”

Bu açıklamanın ardından ilk haberi geçen Demirören Haber Ajansı haberini sitesinden kaldırdı.

Suç duyurusunda 168 bin lira

Toplam 200 mağdur olduğunu söyleyen avukat Abdullah Bişaroğlu’nun 2022 yılında yaptığı suç duyurusunda da kendi müvekkilinden şüpheli Ü.G’nin toplam 168 bin lira aldığını yazdı. Ü.G yapılan suç duyurusunun ardında ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

Mağdurların avukat Abdullah Bişaroğlu olayla ilgili 10Haber’e konuştu. Bişaroğlu kendi müvekillerinin olduğu dosyda 9 şikayetçinin olduğunu söylerek “Ü.G hakkında başka bir dosyada yakalama kararı var. Şu an kendisinin nerede olduğu bilinmiyor. Benin topladığım ve Ü.G’nin hesabına havale edilen 500 dekonta göre toplam 17 milyon lira para gönderilmiş” dedi.

“Siz açıklamanıza 100 milyon dolardan söz ettiniz bu miktarı nasıl buldunuz” sorusuna Bişaroğlu “Bu dolandırılan 200 kişinin hepsi Tuncelili ve bunlardan en az 150 kişisi Ü.G’nin akrabası. Onların ifade ettiği bir meblağ bu. Ben onların dile getirdiği mebalağı söyledim. Ü.G çoğunlukla yüksek kar vaadiyle kendi akrabalarını dolandırmış. Bu kişiler kendi arasında Wahtasapp grubu kurarak birbiriyle haberleşiyor. Çoğu kişi de daha öncede ‘keriz damgası yeriz’ endişesiyle şikayetçi olmamış” diye yanıt verdi.

Öte yandan 13 Aralık’ta “Bir kamu bankası  çalışanı 100 milyon dolar dolandırdı” haberini 10Haber olarak teyit ettiremediğimiz için kullanmamıştık.

Hayalet siteyle 4 bin kişiyi dolandırdıHayalet siteyle 4 bin kişiyi dolandırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.