Dzeko’nun sakatlığı belli oldu: Hamstring…

Fenerbahçe’de ağrı hissetmesi üzerine dün MR’ı çekilen Edin Dzeko’nun hamstring kasında birinci derece zorlanma tespit edildi. Dzeko’nun derbide oynamak istediği belirtildi.

Spor 19 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Edin Dzeko'nun sakatlığı belli oldu.

Fenerbahçe’nin bu sezon yaptığı iyi başlangıcın baş mimarlarından 37 yaşındaki yıldız forvet Edin Dzeko kritik dönemeç öncesinde sakatlık yaşadı. Antrenmanda ağrı hisseden Dzeko’nun MR’ı çekildi. Sports Digitale’in haberine göre gelen sonuç hamstring kasında birinci derece zorlanma ve en düşük seviye yaralanma olduğu yönünde. Hamstring kasında birinci derece zorlanma bu bölge için en hafif sakatlığa ve kasta yırtık olmadığına işaret ediyor. Şayet ikinci veya üçüncü derece yırtık olsaydı oyuncunun gelecek 10 gün içinde oynanacak iki derbi maçında oynaması zor olacaktı.

Fenerbahçe’den yapılan resmi açıklamada “Yapılan tetkikler neticesinde sağ ayak arka adalesinde zorlanma tespit edilen oyuncumuzun tedavi süreci başlatılmıştır” dendi.

Tedavisine başlanan oyuncu Kayserispor maçında sahada olamayacak. Dzeko gelecek pazar akşamı Kadıköy’de oynanacak derbi maçına yetiştirilmeye çalışılacak. Boşnak yıldız bu sezon şu ana kadar 21 maçta forma giydi, bu karşılaşmalarda 16 gol atıp yedi asist yaptı.

Edin Dzeko: Biz Fenerbahçe armasının savaşçılarıyızEdin Dzeko: Biz Fenerbahçe armasının savaşçılarıyız

Fenerbahçe’den taraftarını rahatlatan paylaşım

Fenerbahçe Kulübü oyuncunun derbi maçında oynayıp oynamayacağı endişesi taşıyan taraftarını rahatlatan bir paylaşım yaptı. Fenerbahçe 24 Aralık akşamı 19.00’da Galatasaray’la Kadıköy’de Süper Lig maçına çıkacak. 29 Aralık akşamı 20.45’te ise Suudi Arabistan’ın Riyad kentindeki El Awwal Stadyumu’nda yine Galatasaray’la Süper Kupa maçı oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.