Akıl almaz rezalet: Vize krizi Bursa Uludağ’ı vurdu; maça 5 oyuncuyla çıktılar

Kadınlar EuroCup'ta vize sorunu nedeniyle Londra deplasmanına 5 kişilik kafileyle gitmek durumunda kalan Bursa Uludağ Basketbol rakibine 122-63 mağlup oldu.

Spor 22 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Kadınlar EuroCup’ta akılalmaz bir rezalet yaşandı, Bursa Uludağ takımı Londra deplasmanına gitmek için oyuncularından sadece 5’ine vize alabildiği için maça 12 kişi değil 5 kişi çıktı ve doğal olarak sahadan hezimetle ayrıldı.

Play-off turu rövanş karşılaşmasında Bursa Uludağ Basketbol, sahasında 77-53 kaybettiği London Lions takımına konuk olacaktı. Bundan bir hafta önce 14 Aralık akşamı oynanan maç için Bursa Uludağ oyuncularının çoğuna vize alamadı ve Londra’ya sadece 5 kişi gidebildi. Öyle olunca da sahadan 122-63 mağlubiyetle ayrıldı. Bursa Uludağ’da Eda Şahin de sakat olmasına rağmen maçı tamamladı.

Maç boyunca Bursa’nın Londra’ya gelebilen bütün oyuncuları sahada olduğu için yukarıdaki fotoğraftaki gibi Bursa’nın ‘bench’i hep boş kaldı. Bu durumu Türkiye bir X kullanıcısının paylaşımlarından öğrendi.

Maç oynanırken bench böyleydi, peki ya mola sırasında? Onun görüntüsü de X kullancısından geldi:

Fotoğrafta da görüldüğü gibi bütün ‘takım’ bu. Ne antrenör ne başkası.

Peki ne oldu da Bursa Uludağ vize alamadı?

Doyurucu bir açıklama yok. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada sporcuların vize işlemleri için başvuruların 3 Aralık tarihinde başlatıldığı ve karşı kulüpten de davet yazısı alındığı belirtildi. Ancak İngiliz federasyonu ve büyükelçiliğinin süreçte vizeleri yetiştiremedikleri ve bunun mağduriyet doğurduğu vurgulandı.

Sonuç, Türk spor tarihine geçecek utanç verici bir rezalet.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.