Yurdun dört bir yanında şehitlere son görev: Kızım sensiz büyüyecek

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Erler Yasin Karaca, Çağatay Erenoğlu, Emre Taşkın, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan ile Piyade Teğmen Ramazan Günay memleketlerinde toprağa verildi.

Gündem 26 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Türkiye dün 6 şehidini daha toprağa verdi. Cenazelerde ağıtlar yakıldı, PKK’ya lanetler okundu.

Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK’lıların saldırısı sonucu  şehit oldu. Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyünde yaşayan Ahmet ve Zahide Karaca çiftinin yedi çocuğundan dördüncüsüydü Yasin ve bekârdı.

Yasin Karaca’nın cenazesi Hakkari’de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla gece saatlerinde memleketi Tokat’a getirildi.

‘Kızıl Elma’ya kadar devam komutanım’ demişti

Şehit Karaca’nın cenazesi öğle saatlerinde de Almus Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ormandibi köyüne getirildi. Köy meydanında düzenlenen törene şehit Karaca’nın ailesinin yanı sıra Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Tokat milletvekilleri Mustafa Arslan, Yusuf Beyazıt, Cüneyt Aldemir, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 48’nci Piyade Alay Komutanı Albay Salih Çetintürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sabri Küyük, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Tokat Müftüsü Esat Yapıcı tarafından kıldırılan namazın ardından şehit Karaca’nın cenazesi aile mezarlığında toprağa verildi. Saldırının duyulmasından sonra Yasin Karaca’nın silah arkadaşları ile çektiği görüntüler ortaya çıkmıştı. Karaca’nın karlar altında çektiği görüntülerde “Kızıl Elma’ya kadar devam komutanım” dediği görülüyordu.

Şehit Erenoğlu Sinop’ta son yolculuğuna uğurlandı

Irak’ın kuzeyindeki saldırıda şehit olan evli ve iki çocuk babası Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu’nun cenazesi de dün akşam memleketi Sinop’a getirildi.

Şehidin cenazesi Sinop Havalimanı’nda karşılandıktan sonra Boyabat Devlet Hastanesi’ne nakledildi. Şehit Erenoğlu için bugün Boyabat Hükümet Meydanı’nda tören vardı. Törene Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar, Sinop Valisi Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Baba Tuncay, anne Sabriye ve eşi Zeynep Erenoğlu törende güçlükle ayakta durabildi. Erenoğlu’nun 2022 yılında çatışmada yaralanıp, gazi olduğu ve tedaviden sonra yeniden görevine döndüğü öğrenildi. Şehit Erenoğlu’nun cenazesi kılınan namazın ardından Yeşilyurt-Sarıağaççayırı köyü mezarlığında toprağa verildi.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın (31) naaşı memleketi Gümüşhane’de toprağa verildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.