Beşiktaş’ın golcüsü Colley onları hatırlattı: İşte Süper Lig’in golcü stoperleri

Beşiktaş, Hatayspor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. İki maç sonra üç puanla tanışan Beşiktaş'ta ikinci golün sahibi savunmacı Colley idi. Colley ligde beşinci golünü atarken Süper Lig tarihinin golcü savunmacılarını hatırlattı.

Spor 27 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İşte Süper Lig tarihinin en golcü stoperleri.

Süper Lig’de 18. haftanın kapanışı Mersin’de yapıldı. Bu kapanış aynı zamanda sezonun ilk devresinin de bitişi anlamına geliyordu. Hatayspor’un Beşiktaş’ı ağırladığı mücadeleyi Kara Kartal 2-1 kazandı. Serdar Topraktepe yönetiminde maça çıkan Beşiktaş iki karşılaşma sonra sahadan galip ayrılmayı başardı. Beşiktaş’a galibiyeti getiren gollerden birini genç Semih Kılıçsoy atarken ikinci gol Omar Colley’den geldi.

Omar Colley bu sezon Beşiktaş formasıyla beşinci golüne ulaştı. Geçen sezonun devre arası transfer döneminde kadroya katılan futbolcu siyah-beyazlıların bu sezon ligdeki en golcü futbolcusu. Colley’nin bu performansı akıllara Süper Lig’de yakın dönemin golcü stoperlerini getirdi.

Colley’nin golcülüğü Türk futbol tarihinin golcü stoperlerini akıllara getirdi.

Süper Lig tarihinin savunmanın ortasında görev alıp en fazla gol atan oyuncusu Denizlispor tarihinde de büyük yeri olan Slovak savunmacı Roman Kratochvil’di. Kratochvil Ağustos 2002 ve Şubat 2009 arası Denizli’de daha sonra yarım sezon Konyaspor’da forma giydi. Slovak oyuncu bu dönemde 215 Süper Lig maçına çıkıp 39 gol buldu.

Kratochvil Denizlispor’da yaptıklarıyla Türk futbol tarihinde yer etti.

Bir diğer golcü stoper de Beşiktaş’la özdeşleşen ancak kariyerinde Gaziantepspor ve Sivasspor gibi takımlar da olan İbrahim Toraman’dı. Toraman kariyerindeki 330 maçta çoğunlukla savunmanın ortasında rol alıp 29 gol attı.

Aktif futbol yaşantısını Antalyaspor’da sürdüren Veysel Sarı da Türk futbolunun golcü savunmacılarından. Kariyerinde Eskişehirspor, Galatasaray, Kasımpaşa gibi takımlar da olan ve 2009’dan bu yana Süper Lig’in gediklilerinden olan deneyimli sporcu 370 maçta 27 gol attı.

Veysel Sarı da attığı gollerle Türk futbol tarihinde yer etti.

Türk futbolunun bir başka golcü savunmacısı Musa Çağıran. Yer yer savunmanın önünde de görev alan Çağıran daha önce Galatasaray, Konyaspor, Bursaspor, Karabükspor, Osmanlıspor, Rizespor, Alanyaspor gibi kulüplerde forma giydi. An itibarıyla kariyerini 1. Lig’de Gençlerbirliği formasıyla sürdüren Çağıran 261 Süper Lig maçında 25 gol attı.

Türkiye’de Eskişehirspor, Antalyaspor, Kayserispor gibi kulüplerde forma giyip son olarak Gençlerbirliği’nde kariyerini sonlandıran savunmacı Diego Angelo da adını golcü stoperler arasına yazdırdı. Angelo Süper Lig kariyerinde 294 maçta 25 gole imza attı.

Diego Angelo Türk futbolunda yeri olan Brezilyalılardan.

An itibarıyla teknik direktörlük kariyerini sürdüren iki eski stoper de Türk futbol tarihine golcü stoperler olarak geçti. Ömer Erdoğan beş farklı kulüpte 359 maça çıkıp 25 gol atarken Servet Çetin de yedi farklı kulüp çatısı altında 339 maçta 24 kez fileleri havalandırdı.

Eski stoperlerden Yalçın Ayhan da bir stoper olarak fazlasıyla gol attı. Tam 392 Süper Lig maçında boy gösteren deneyimli futbolcu 23 gole ulaştı. Yedi farklı kulübün formasıyla mücadele eden bir başka stoper Uğur Demirok da 245 maçta 22 gol buldu.

Çıktığı maç sayısıyla attığı gol sayısı birbiriyle oranlandığından en başarılı futbolculardan biri olan Uruguaylı savunmacı Diego Lugano Fenerbahçe taraftarının hala özlemle andığı isimlerden. Deneyimli futbolcu Fenerbahçe’de oynadığı dönemde 125 Süper Lig maçında boy gösterip bu maçlarda 21 gole imza attı.

Lugano, Fenerbahçe’nin iki şampiyonluğuna golleriyle katkı sağladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.