Süper Kupa krizinde askerler soyunma odalarını basmış

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı öncesi statta takımların ve hakemlerin özel izinle girilen soyunma odalarının bulunduğu alana Suudi Arabistan ordusu askerleri girdi. Atatürk'ün sözünün bulunduğu pankartlara el kondu.

Spor 1 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Galatasaray ile Fenerbahçe yönetimi maça çıkmayı reddedince Süper Kupa maçı ertelenmişti.

Suudi Arabistan’da oynanması öngörülen ancak TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ‘organizasyondaki bazı aksaklıklar’ ortak açıklamasıyla iptal edilen Süper Kupa maçıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinin haberine göre 29 Aralık’ta Arap yetkililer Fenerbahçe’nin soyunma odasına girerek üzerinde ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ yazan pankartına elkoydu. Ardından Galatasaray soyunma odasına girilmek istendi. TFF çalışanları ve Galatasaraylı yetkililerin izin vermemesi üzerine organizasyonun Suudi yetkilisi “Kraliyet adına konuşuyorum. Ya Galatasaray pankartı getirir, ya biz girer zorla alırız” deyince gerginlik had safhaya çıktı. Sarı kırmızılı yetkiler bunun üzerine pankartı teslim etmek zorunda kaldı.

Atatürk'ü sözleşmeye yazmak kimsenin aklına gelmemiş, Suud'larla kriz göre göre gelmiş, herkes de çok şaşırmışAtatürk’ü sözleşmeye yazmak kimsenin aklına gelmemiş, Suud’larla kriz göre göre gelmiş, herkes de çok şaşırmış

Takımlara üst araması yapılacaktı

Suudi yetkili Arap askerlerini ‘T Alanı’ (Statlarda özel izinle girilen, takımların ve hakemlerin soyunma odalarının bulunduğu alan) bölgesine dizerek “Takımlar gelince üst araması yapacağız. Atatürk ve 100. yıl logosu görürsek sahaya çıkamazlar” emrini verdi.

TFF yetkilisi haber gönderdi: Sakın gelmeyin

TFF’nin deneyimli bir personeli yaşanacak krizi görüp takım otellerine haber yolladı: “Sakın takımları göndermeyin. Araplar kavga çıkarma peşinde.”

Fenerbahçe: Aksaklıklar iki kulübün taleplerinin kabul edilmemesinden ibaret değilFenerbahçe: Aksaklıklar iki kulübün taleplerinin kabul edilmemesinden ibaret değil

Uluslararası kriz önlendi

Takımlara ‘Gelmeyin’ mesajıyla skandalın uluslararası krize dönüşmesi engellendi. Aynı dakikalarda Galatasaray ve Fenerbahçe “Atatürk yoksa biz de yokuz” diyerek maça çıkmayı reddetti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.