Filistin paylaşımı yapan Youcef Atal’a hapis cezası

İsrail'in Filistin'e saldırmasından sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cezayirli futbolcu Youcef Atal'a sekiz ay hapis cezası verildi. Oyuncu Nice tarafından kadro dışı bırakılmıştı.

Spor 3 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Cezayirli Youcef Atal, Fransa'da zor günler geçiriyor.

Cezayirli sağ bek oyuncu yapan Youcef Atal 2018 yılında Belçika ekibi KV Kortkrijk takımından üç milyon euro bonservis bedeli karşılığında Nice’e transfer oldu. İsrail’in Filistin’e saldırmasının ardından futbolcu Filistinli bir vaizin Tanrı’ya ‘Yahudiler için kara gün’ yaşatması için dua ettiği ve İsrail’e ‘taş atan’ Gazzelilerin ‘eline’ destek vermesini istediği bir video paylaştı.

Atal daha sonra paylaşımını sildi, ama Nice oyuncuyu kadro dışı bıraktı. Fransa Futbol Federasyonu da oyuncuya paylaşımı dolayısıyla 31 Ekim’den geçerli olmak üzere yedi maç ceza verildiğini açıkladı.

Filistin bayraklı Celtic, Rıdvan Yılmaz'ı üzdüFilistin bayraklı Celtic, Rıdvan Yılmaz’ı üzdü

Nice Savcılığı da oyuncunun paylaşımıyla ilgili 16 Ekim’de ‘terörizmi desteklemek ve halkı provoke etmek’ suçlarından soruşturma başlattı. Hazırlanan iddianamede oyuncunun yedi yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Sekiz ay hapis cezası verildi

Atal için mahkeme kararını verdi. Futbolcu ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten suçlu bulundu. Atal’a sekiz ay ertelemeli hapis ve 45 bin euro para cezası verildi.

Firmino: Mane ve Salah iyi arkadaş olmadılarFirmino: Mane ve Salah iyi arkadaş olmadılar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.