İşte Epstein listesinde Türk basınını ağaca çıkaran karmaşanın sebebi

Türkiye dünden beri Epstein'in küçük kızların istismara uğradığı partilerine katıldığı iddia edilen iki Türkün kim olduğunu merak ediyor. Voice of Amerika için çalışan gazeteci Mehmet Sümer belgelerde adı geçen Banu Küçükköylü'ye ulaştı.

Popüler 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Epstein yalnızca bir pedofil değil aynı zamanda bir tarikat lideriydi

Cinsel istismar ve fuhuş ağı kurma suçuyla tutuklandıktan sonra 2019 cezaevinde ölü bulunan ABD’li milyarder Jeffrey Epstein’in dava dosyasında iki Türk’ün adı geçiyor. Belgelere göre bu iki isim meşhur partilerin düzenlendiği adaya gitmiş.

Bu kişilerden birinin ABD’de yaşayan ve yiyecek içecek işiyle uğraşan Turabi Fırat, diğeri Epstein’in uçağına birden çok kez binen Banu Küçükköylü olduğu ortaya çıktı.

Voice of America’da televizyon gazetecisi olan Mehmet Sümer Banu Küçükköylü’ye ulaşmayı başardı ancak bir sürprizle karşılaştı.

Meğer iki Banu Küçükköylü varmış

Sümer twitter hesabından şu bilgiyi paylaştı: “Epstein iddianamesinde uçak listesinde ismi geçen Banu Küçükköylü olduğu düşünülen Banu hanımla görüştüm. Banu hanım kendisinin 1991 yılında güzellik yarışmasına katılan, bir dönem Amerika’da yaşayan biri olduğunu ancak Epstein ile ve davayla yakından uzaktan ilgisi olmadığını, ortada bir isim benzerliği olduğunu anlattı.

İsminin Refia Banu Küçükköylü olduğunu, iki sene önce İngiliz The Sun gazetesinin de kendisine ulaşıp konuşması için çok büyük paralar teklif ettiğini, ancak onlara da iddianamede geçen kişinin kendisi olmadığını anlattığını söyledi.”

Dün de Elips dergisinde Banu Küçükköylü diye 1993 Türkiye 3. Güzeli Banu Sağnak’ın fotoğrafı kullanılmış, hatanın anlaşılmasından sonra özür ve düzeltme yazısı yayınlanmıştı.

Epstein dosyasındaki Türkiye güzeli Banu!

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.