Trabzonspor, Paul Onuachu’yu kaybetti

Nijerya, Sadiq Umar'ın sakatlanmasından sonra Trabzonspor’un forveti Paul Onuachu'yu Afrika Kupası için milli takıma çağırdı. Oyuncu, Galatasaray maçında yok. Beşiktaş karşılaşmasında olup olmayacağı ise ise Nijerya'nın turnuvada alacağı skorlara bağ

Spor 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Paul Onuachu ile birlikte Trabzonspor'dan Afrika Kupası'na giden oyuncu sayısı üçe yükseldi.

Sezon başında Premier lig ekibi Southampton’dan kiralan 29 yaşındaki futbolcu 16 maçta attığı dokuz gol ve üç asistle takım hücumdaki en büyük silahı olan Paul Onuachu Afrika Kupası’na gitti. Nijerya Milli Takımı, sakatlanan Real Sociedad’lı Sadiq Umar’ın yerine kadroya Paul Onuachu’yu çağırdı.

En az üç maçta forma giyemeyecek

Nijerya Milli Takımı’nı çağırılan Paul Onuachu, Trabzonspor’un ligdeki en az üç maçında forma giyemeyecek. Bordo mavili futbolcu, Afrika Uluslar Kupası’nda 22 Ocak’a kadar devam eden grup maçları sebebiyle Antalyaspor, Galatasaray ve Rizespor maçlarında oynayamayacak. Eğer Nijerya turnuvada gruptan çıkıp finale kadar giderse Onuachu, üç maç daha kaçıracak. Nujeryalı forvet, bu kez Kasımpaşa, Beşiktaş ve Hatayspor maçlarında takımını yalnız bırakacak.

Trabzonspor'da Stefano Denswil sakatlandıTrabzonspor’da Stefano Denswil sakatlandı

Pepe ve Trezeguet’in ardından üçüncü futbolcu

Bu gelişmeyle birlikte Trabzonspor’un Afrika Kupası nedeniyle oynatamayacağı yıldız sayısı üçe çıktı. Bordo mavililerde Mahmoud Trezeguet Mısır, Nicolas Pepe ise Fildişi Sahili Milli Takımı’na çağrılmıştı. Trabzonspor’un ligde Samsunspor’u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada da fileleri havalandıran Ohuachu, bu zamana kadar Nijerya Milli Takımı formasını 19 kez giydi. Futbolcu bu maçlarda üç kez gol sevinci yaşadı.

Eski Trabzonsporlu Onazi: Inzaghi Trabzon'a gitmemem için yalvardıEski Trabzonsporlu Onazi: Inzaghi Trabzon’a gitmemem için yalvardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.