Yeniden Refah Partisi’nde Cumhur İttifakı krizi   

Yeniden Refah Partisi sosyal medya hesabından yerel seçim ittifaklarına ilişkin yapılan açıklamada, kişisel görüş ve ifadelerin parti açısından bağlayıcılığı olmayacağı bildirildi.

Siyaset 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Yeniden Refah Partisi (YRP) ve AK Parti arasında 31 Mart seçimleri konusunda devam eden ittifak görüşmelerinde kriz yaşandı.

Halk TV yayınında açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal “Onların bizimle yaptığı toplantıları havanda su dövme toplantıları olduğunu fark ettik. “AK Parti ile işbirliğini hem taban hem ben istemiyorum. AK Parti bize yalan söyledi” diye konuştu.

Doğan Aydal’ın açıklamalarının ardından YRP’nin sosyal medya hesabından açıklama yapıldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, yerel seçim ittifaklarına ilişkin görüşlerini ilerleyen günlerde açıklayacağı, bunun dışındaki kişisel görüş ve ifadelerin parti açısından bağlayıcılığı olmadığı bildirildi.

Partinin sosyal medya hesabından yerel seçim ittifaklarına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yeniden Refah Partimizin yerel seçim ittifaklarına ilişkin görüşü ve duruşu önümüzdeki günlerde Genel Başkan’ımız Sayın Dr. Fatih Erbakan tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır. Öncesinde yapılan açıklamalar kişisel görüş bildiriminden ibarettir. Yetkili kurullarımızın ortak kararı ve bizzat Genel Başkan’ımızın ifadeleri dışındaki kişisel görüşlerin ve ifadelerin partimiz açısından bağlayıcılığı yoktur.”

Yeniden Refah köprüleri attı: AK Parti bize yalan söylediYeniden Refah köprüleri attı: AK Parti bize yalan söyledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.