Semih Kılıçsoy parlıyor, Fernando Santos üç puanla ‘Merhaba’ diyor

Teknik direktör Fernando Santos'un taraftarla buluştuğu maçta Beşiktaş, Karagümrük'ü 3-0 yendi. Siyah beyazlıların yükselen genci Semih Kılıçsoy, attığı gol ve yaptığı asistle yıldızlaştı.

Spor 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Semih Kılıçsoy üst üste dört hafta gol atmayı başardı.

Süper Lig’in 20. haftasında Beşiktaş sahasında Karagümrük’ü konuk etti. Siyah beyazlılar için önemli bir karşılaşmaydı. Salı günü Beşiktaş ile resmi sözleşmeye imza atan Portekizli teknik direktör Fernando Santos, takımının başındaki ilk maçına çıkıyordu. Yönetimin bilet fiyatlarını indermesine rağmen soğuk hava etkisiyle tribünler tam olarak dolmadı.

İlk değişiklik kulübenin yeri

Beşiktaş, uzun süredir iç sahada oynadığı maçlarda sol yarı sahadaki yedek kulübesini kullanıyordu. Fernando Santos’un gelişiyle siyah-beyazlılar uzun süre sonra ilk defa diğer kulübeyi kullandı.

Salih Uçan 11’e döndü

4-0 kazanılan Rizespor maçındaki ilk 11’i büyük ölçüde koruyan siyah beyazlılarda tek değişiklik sarı kart cezası sona eren Salih Uçan’ın Demir Ege Tıknaz’ın yerine sahaya sürülmesiydi. Yeni transfer Sevensson ise yedekler arasındaydı.

Kapalı Alt Tribünü’nde dev Türk bayrağı açıldı.

Şehitler nedeniyle müzik yok

Maç öncesinde siyah-beyazlı taraftarlar, Portekizli teknik direktöre destek olurken Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerler nedeniyle stadyumda gol anonsu dışında müzik çalınmayacağını açıkladı. Beşiktaş sahaya ‘Milletimizin başı sağ olsun’ pankartı ile çıkarken, mücadele öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca Kapalı Alt Tribünü’nde dev Türk bayrağı açıldı.

Amir Hadziahmetovic sakatlandı

Maça Beşiktaş etkili başladı. 2. dakikada rakibini çalımlayarak soldan ceza sahasına giren Semih Kılıçsoy’un çaprazdan şutunda, kaleci Emre Bilgin topu kornere çeldi. 6’da soldan ceza sahasına giren Semih Kılıçsoy’un ortasında Cenk Tosun’un arkaya indirdiği topu kontrol eden Rashica’nın sol ayağıyla şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti. 15’te Beşiktaş’ta Amir Hadziahmetovic, Marcus Rohden ile girdiği ikili mücadelede sakatlandı. Oyuna devam edemeyen Boşnak futbolcu yerini Demir Ege Tıknaz’a bıraktı. 16’da Salih Uçan’ın ara pasında ceza sahası içinde kaleci Emre Bilgin’le karşı karşıya durumda Cenk Tosun’un bekletmeden şutunda, top üstten auta çıktı.

Başakşehir, Alanyaspor'u geçti, Yarı otomatik ofsayt sistemi ilk kez devreye girdiBaşakşehir, Alanyaspor’u geçti, Yarı otomatik ofsayt sistemi ilk kez devreye girdi

37’de Salih Uçan’ın rakip yarı sahanın ortalarından soldan ortasına penaltı noktasında Cenk Tosun’un tek vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü. Atağın devamında Salih’in sağdan orta şut karışımı vuruşunda, kaleci Emre Bilgin son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi. 38’de kullanılan kornerde top, arka direkte Salih Uçan’ın önünde kaldı. Salih’in kontrol ettikten sonra vuruşunda çizgi üzerinde Kourbelis, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. 44’te hızlı gelişen Karagümrük atağında Can Keleş’in soldan ortasında Lasagna’nın vuruşunda, kaleci Mert Günok topu ayaklarıyla oyun alanına çeldi. Aynı dakikada Dresevic’in hatalı pasında orta saha çizgisinde topu kapan Fernandes, meşin yuvarlağı ceza sahasına kadar sürerek kaleci Emre Bilgin’le karşı karşıya kaldı. Portekizli oyuncunun şutunda, Emre Bilgin topu son anda çeldi. İlk yarı, golsüz tamamlandı.

Duvarı Semih Kılıçsoy kırdı

İkinci yarıda da Beşiktaş’ın üstün oyunu vardı. 50’de Mert Günok’un uzun pasıyla buluşan Semih Kılıçsoy iki rakibini ekarte ettikten sonra çok sert vurdu,top direği yaladı. 62’de ev sahibi öne geçti. Salih Uçan’ın ceza yayından şutunda rakipten seken top, ceza sahası sağ çaprazında Semih Kılıçsoy’un önünde kaldı. Topu sağına çeken Beşiktaş’ın genç yıldızı dar açıdan ağları bulmayı başardı.

Semih Kılıçsoy, Cenk Tosun’un rekorunu kırdı

18 yaş 147 günlük forvet oyuncu, Süper Lig’de üst üste dört maçta gol atan en genç futbolcu oldu. Semih Kılıçsoy, Hatayspor’a Kasımpaşa, Karagümrük ağlarını bir kez sarsarken Rizespor’a iki gol attı. Bundan önceki rekor 2011’de 19 yaş 279 günlükken o dönem Gaziantepspor forması giyerken dört maçta fileleri havalandıran Cenk Tosun’a aitti. Ayrıca Semih Kılıçsoy, 2007/08’den bu yana Burak Yılmaz’ın (6 maç; Mart-Nisan 2019) ardından Süper Lig’de Beşiktaş formasıyla dört karşılaşmalık seri yakalayan ikinci Türk oyuncu oldu.

Ankaragücü üç puan hasretini Kasımpaşa maçında bitirdiAnkaragücü üç puan hasretini Kasımpaşa maçında bitirdi

Rachica, Semih Kılıçsoy’un pasını asiste çevirdi

Karagümrük golün şokunu atlatamadan topu ikinci kez ağlardan çıkardı. 65’te Semih Kılıçsoy’un asistinde Cenk Tosun çok akıllı bir hareketle topun üstünden atladı. Ceza sahasında topla buluşan Rashica farkı ikiye çıkardı. Rizespor maçının ardından Karagümrük ağlarını da sarsan Rashica, 14. müsabakada dört gole ulaştı.

Gedson Fernandes Karagümrük’ü seviyor

90+2’de Kartal geliştirdiği organize atakla maçın skorunu belirledi. Ghezzal’ın savunma arkasına pasına hareketlenen ve kaleciyle karşı karşıya kalan Rebic, meşin yuvarlağı daha müsait durumda bulunan Gedson Fernandes’e çıkardı. o da topu boş kaleye gönderdi. Sezonun ilk haftasında deplasmanda 1-0 kazanılan Karagümrük müsabakasında ağları sarsan Fernandes, Süper Lig’de ikinci gol sevincini de aynı takıma karşı yaşadı. Karşılaşma, Beşiktaş’ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Fernando Santos maç sonunda tribüne giderek üçlü çektirdi.

Fernando Santos: Oyuncular artık sokakta daha rahat yürüyebilir

Beşiktaş ile ilk maçına çıkan Fernando Santos,üç farklı galibiyetten sonra tribüne çağırdı. Kartal işareti yapan Portekizli teknik direktör, taraftarları selamlayarak ‘üçlü’ tezahüratını yaptırdı. Maç sonu yaptığı açıklamaya oyuncularını tebrik ederek başlayan Santos şunları söyledi: “Taraftarımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum. Artık gerçekten aile olmalıyız, tek ses olmalıyız. Maçı kazanmayı hak ettik ama daha iyi olmalıyız. Bugün bazen yetersiz şeyler yaptık. Maçın kontrolünü kaybettiğimiz anlar oldu. Sıkıntılı birkaç dakika yaşadık ama devam ettik ve maçı kazandık. Her gün idman yapmak ve oyunculara mentalitemizi aşılamak zorundayız.”

Çamurda dansın galibi RizesporÇamurda dansın galibi Rizespor

Rizespor galibiyetinin kendilerine özgüven kazanmasında yardımcı olduğunu belirten Santos, “Evde sıkıntı yaşıyorduk ama kazanarak bu sıkıntıyı aştık. Bu galibiyet benden daha çok futbolcularım için önemliydi. Ben onlara inanıyorum, onlar da zamanla bana inanacak.Bu galibiyetten sonra futbolcularım sokakta daha rahat yürüyebilir” dedi.

Semih Kılıçsoy: Attıkça daha iyi hissediyorum

Maçın yıldızı Semih Kılıçsoy ise “Benim gollerimden ziyade takımın kazanması önemli. 2 maçtır kazanıyoruz. İnşallah böyle devam edecek. Attıkça daha iyi hissediyorum. Takıma elimden geldiği kadar katkı vermeye çalışıyorum” diye konuştu.

Karagümrük hocası taraftar azlığından ve stadlarının olmamasından şikâyet etti.

Şota Arveladze: Golü yedikten sonra organizasyonu kaybettik

Karagümrük Teknik Direktörü Şota Arveladze, ilk golden sonra organizasyonlarını kaybettiklerini söyledi. Gürcü teknik direktör şunları söyledi: “Rakibimiz, çok pozisyona girdi. İkinci yarının başında bir şeyler çıkarabilirdik ama olmadı. Golü yedikten sonra organizasyonu kaybettik. Bu tarz maçlarda disiplinli olmak ve maçın içinde kalmak çok önemli. Birkaç dakika içinde iki gol yiyince maçta kalmak kolay olmuyor. Puan alamıyoruz. Güven kolay gelmeyecek. Stadımız yok, seyirciler maça gelemiyor. Pozitif enerjiyi nereden alacağız, Instagram’dan mı alacağız? Beşiktaş veya başka takımların enerji alması daha kolay. Beşiktaş’taki teknik direktör değişikliği olumlu etki oluşturdu. Bu tip değişikliklerde futbolcu yüzde 5 olsa bile daha fazla ister. Bu kadar ünlü bir hocanın gelmesi enerjiyi değiştirir.”

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.