Yine yolcu otobüsü yine katliam gibi kaza: Dokuz ölü

Mersin'de devrilen yolcu otobüsünde aralarında şoförün de olduğu dokuz kişi öldü. Kazanın görüntülerini Bakan Yerlikaya paylaştı.

Gündem 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Otobüs kazaları Türkiye’nin gündeminden çıkmıyor. Özellikle yağışlı havalarda artan kazaların sonuncusu dün gece Mersin’de yaşandı. Bundan iki hafta önce Malatya’da otobüs devrilmiş ve dört kişi ölmüş, 31 kişi yaralanmıştı. Aynı acı haber 5 Ocak’ta Kars’tan gelmiş, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda bir TIR ve iki otobüsün karıştığı zincirleme kazada iki kişi ölmüş, sekiz kişi yaralanmıştı. Üç hafta önce Sakarya’da yaşanan kazada ise 10 kişi ölmüştü ve bu kazanın nedeni sisti.

Mersin’deki kaza yine kayganlaşan yolda yaşandı. Aydıncık ilçesinde kontrolden çıkan yolcu otobüsü virajda refüje devrildi, aralarında sürücünün de olduğu dokuz kişi öldü. Araçta 30 kişi yaralanırken olay yerine giden Vali Hamza Pehlivan’ın açıklamasına göre otobüste üç görevli 40 yolcu vardı. Vali Pehlivan kazanın Mersin il merkezine yaklaşık 170 kilometre uzaklıkta yaşandığını söyledi ve ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

Mersin’de devrilen yolcu otobüsündeki dokuz kişi öldü.

Kaza nedeniyle yolda araç trafiği yaşandı. Otobüs vinçle çekilip yol temizlik çalışması tamamlanınca trafik akışı da normale döndü. İlerleyen saatlerde ölenlerden altısının kimliği belli oldu. Buna göre 43 yaşındaki şoför Hüseyin Taysun, 41 yaşındaki Ahmet Bukaç, 22 yaşındaki Huzan Sunnez, 20 yaşındaki Muhammed Akbaba, 28 yaşındaki Mehmet Emin Anaeli, 37 yaşındaki Şeyhmus Öget yaşamını yitirdi. İkisi çocuk biri kadın üç kişinin kimliğinin belirlenmesine çalışılıyor.

Kazada 30 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da kaza sonrası sosyal medya hesabından “Bugün saat 01.15 sıralarında Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu maalesef 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım” açıklaması yaptı.

Yerlikaya kaza anına ait videoyu da paylaştı.

Katliam gibi kazada 10 kişi öldü: Bilime önem verilmediğinde fatura ağır oluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.