Ons Jabeur’den Avustralya Açık’a veda! 16 yaşındaki sürpriz

Tek kadınlarda Avustralya Açık'ta favori gösterilen isimlerden altı numaralı seribaşı Tunuslu Ons Jabeur 16 yaşındaki Rus Mirra Andreeva'ya yenilerek turnuvaya ikinci turda veda etti.

Spor 17 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
16 yaşındaki Rus Mirra Andreeva, üç kez grand slam finalisti Ons Jabeur'ü turnuva dışına itti.

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık’ta tek erkeklerin dört numaralı seribaşı İtalyan Jannik Sinner tur atladı, tek kadınların altı numaralı seribaşı Tunuslu Ons Jabeur elendi.

Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın dördüncü günü sabah seansında ikinci tur maçları oynandı. Tek erkeklerde Sinner elemelerden gelen dünya 161 numarası Hollandalı Jesper de Jong’u 6-2’lik setlerle 3-0 yendi ve üçüncü turda Sebastian Baez ile eşleşti. Avustralyalı Alex de Minaur (10 numaralı seribaşı) dünya 41 numarası İtalyan Matteo Arnaldi’yi 3-0’lık (6-3, 6-0, 6-3) skorla geçti. Erkeklerde ABD’li Taylor Fritz (12) ile Ben Shelton (16), Rus Karen Khachanov (15) ve Arjantinli Sebastian Baez de (26) adlarını üçüncü tura yazdırdı.

Medvedev ve Gauff Avustralya Açık'ta hata yapmadı, Osaka veda ettiMedvedev ve Gauff Avustralya Açık’ta hata yapmadı, Osaka veda etti

Jabeur elendi, Gauff tur atladı

Tek kadınlarda geçen yılın ABD Açık şampiyonu dört numaralı seribaşı ABD’li Coco Gauff aynı ülkeden dünya 43 numarası Caroline Dolehide karşısında 7-6 ve 6-2’lik setlerle 2-0 galip gelerek tur atladı. Klasmanın 47. basamağındaki 16 yaşındaki Rus Mirra Andreeva üç kez grand slam finalisti Ons Jabeur’ü 6-0 ve 6-2 biten setlerle 2-0 yenerek günün sürprizine imza attı. Kadınlarda Çek Barbora Krejcikova (9), Brezilyalı Beatriz Haddad Maia (10) ve Fransız Caroline Garcia da (16) tur atlayan isimler oldu.

Tenis asla tenis değil: Sicim TeorisiTenis asla tenis değil: Sicim Teorisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.