Bunu da gördük: Performans sanatçısı Marina Abramovic kendi adıyla cilt bakım ürünleri çıkardı

Ünlü sanatçı Marina Abramovic bu kez performansıyla değil cilt bakım ürünleri içeren The Abramovic Method (Abramovic Yöntemi) adlı yeni  markasıyla konuşuluyor.

Popüler 17 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Marina Abramovic (sağda) ürünleri uzun yıllar birlikte çalıştığı Dr. Nonna Brenner'la birlikte geliştirdiklerini söylüyor

Adı bile, modern sanat ve performans sanatı meraklıları arasında bir efsane olan Marina Abramoviç’in son performansı hayranlarının kafasını fena halde karıştırmış durumda. Örneğin geçmişte izleyicilerini dar bir kapının iki yanındaki biri erkek biri kadın iki çıplak modelin arasından geçmeye mecbur ederek zor durumlara sokarak sanat yapan Abramoviç artık cilt bakım ürünleri satacak.

Sanatçının yaptığı işlerde gerçeklikle kurgusallık arasındaki farkı nasıl belirsizleştirdiğini bilen hayranlarının kafası tam da bu sebeple karışık: Çünkü Abramoviç’in gerçekten cilt bakım ürünü pazarlayıp para kazanmaya mı çalıştığı, yoksa kozmetik endüstrisine bir eleştiri mi getirdiği konusu tam olarak gri alanda kalıyor.

Her eserinde olduğu gibi bu kez piyasaya çıkardığı kozmetik ürünlerin arkasında da bir öykü var. Marina Abramovic uzun yıllardır Lyme hastalığıyla mücadelesinde ve cilt bakımı konusunda destek aldığı Dr. Nonna Brenner ile güçlerini birleştirmiş, kendi adını taşıyan bir yaşlanma  karşıtı cilt bakım serisi geliştirdi: Marina Abramovic Longevity Method.

Marka, adını Abramovic’in kariyerinin ilk günlerinden bu yana edindiği deneyimlerle geliştirdiği farkındalık (mindfulness) ilkesine dayanan Abramović Metodu’undan alıyor.

Ürünlerin ambalajlarını da sanatçının kendisi tasarlamış

77 yaşındaki Marina Abramovic’in ürün yelpazesinde temizleyici, eksfoliyant ve nemlendirici görevi gören bir yüz losyonu bulunuyor. Losyon; nemlendirici bitkisel maddeler, esansiyel yağlar, C vitamini, hyaluronik asit, beyaz ekmek ve beyaz şarap ile formüle edilmiş. Enerji ve bağışıklık kazandıran üç farklı türde bitkisel damla da serinin bir parçası.

Abramoviç kendi adıyla çıkan bu kozmetik ürünlerin doğal yüzü. Neden olmasın? 77 yaşındaki sanatçının cildi bir hayli genç gözüküyor.

Marina Abramovic’ten yaşlanma karşıtı krem, Jeremy Allen White’tan seksi boxer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.