Iga Swiatek’ten erken veda, çekirge bu sefer sıçrayamadı

Avustralya Açık’ta 7’nci gün büyük bir sürprize sahne oldu. Tek kadınlarda dünya bir numarası Iga Swiatek 3’üncü turda Linda Noskova’ya 2-1 yenilip turnuvaya veda etti.

Spor 21 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Dünyanın bir numarası geçen turu kılpayı geçmişti bu kez Linda Noskova’ya takıldı.

Avustralya Açık’taki ilk şampiyonluğunu arayan 1 numaralı seribaşı Iga Swiatek, Çekyalı rakibi Linda Noskova karşısında 1-0 öne geçtiği maçı 2-1 kaybetti. Bir önceki turda büyük bir geri dönüşe imza atarak maçını kazanıp “Biz bitti demeden bitmez” diyen Swiatek için Avustralya macerası erkensona erdi. İkinci turda rakibine yaşattığı geri dönüş hikayesine bu kez kendisi maruz kalan Polonyalı raket, Grand Slam’in kalanını televizyonundan takip edecek.

Tek kadınların bir diğer karşılaşmasında Victoria Azarenka, 11 numaralı seribaşı Jelena Ostapenko’yu hem servis hem de return’de çok etkili bir performans sergilediği maçta 2-0’la geçerek 4’üncü tura yükseldi. Rus raket bir sonraki turda Ukraynalı Dayana Yastremska’yla karşılaşacak.

Alcaraz, sakatlanan rakibine moral verdi: ‘Yeniden oynayacağız! Güçlü kal! Umarım çabucak iyileşirsin.’

Tek erkeklerde ise Carlos Alcaraz, kariyerinde ilk kez kendisinden genç bir rakibe karşı mücadele verdi. İspanyol raket, 2-0 önde girdiği 3’üncü setin başında sakatlık nedeniyle maçtan çekilmek zorunda kalan 18 yaşındaki Çinli rakibi Juncheng Shang’ı hükmen mağlup edip turnuvadaki yoluna devam etti.

Avustralya'da 100’de 92 DjokovicAvustralya’da 100’de 92 Djokovic

Günün diğer eşleşmelerinde Daniil Medvedev, Felix Auger Aliassime’yi 3-0’la rahat geçti. Nuno Borges ise rakibi Grigor Dimitrov’a karşı oldukça çekişmeli geçen maçı 3-1 kazanıp Bulgar raketi turnuva dışına itmeyi başardı. Avustralya Açık tarihinde 4’üncü turu gören ilk Portekizli olma başarısı gösteren Borges’in gelecek rakibi Daniil Medvedev.

Günün toplu sonuçları şöyle…

Tek erkekler: Paul – M. Kecmanovic 2-3
Humbert – H. Hurkacz 1-3
Cazaux – T. Griekspoor 3-0
Shang – C. Alcaraz 0-3 (Hükmen)
Norrie – C. Rudd 3-1
Dimitrov – N. Borges 1-3
Auger Aliassime – D. Medvedev 0-3
Zverev – A. Michelsen 3-0

Tenis dünyası Nadal'ın Suudi Arabistan anlaşmasına böyle tepki verdiTenis dünyası Nadal’ın Suudi Arabistan anlaşmasına böyle tepki verdi

Tek kadınlar: Navarro – D. Yastremska 1-2
Kalinskaya – S. Stephens 2-1
Zheng – Y. Wang 2-1
Dodin – C. Burel 2-0
Blinkova – J. Paolini 0-2
Ostapenko – V. Azarenka 0-2
Swiatek – L. Noskova 1-2
Svitolina – V. Golubic 2-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.