Bu kez de rapçi kavgası: Fuat ve Sagopa küfürlü atıştı

Zeki Demirkubuz ile Nuri Bilge Ceylan arasındaki yönetmenler kavgasından sonra sıra müzik dünyasında. Rapçi Fuat ile Sagopa Kajmer arasındaki kavga yeniden alevlendi. Türkçe rap'in önde gelen iki ismi sosyal medyadan üzerinden küfürlü kavga etti.

Kültür Sanat 22 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Takvimler 2024 yılını gösteriyor ancak bu sanat dünyasında eski defterlerin açılmasına engel değil. 2023’ün son aylarında başlayan Zeki Demirkubuz ile Nuri Bilge Ceylan’ın ‘yönetmenler kavgasının’ ardından gözler bu kez müzik dünyasında.

Türkçe rap müziğin önde gelen isimlerinden Sagopa Kajmer ile Rapçi Fuat (Fuat Ergin) arasındaki kavga da yeniden alevlendi. Zaten rap dinleyicileri bir şarkı nedeniyle araları bozulan Sagopa Kajmer ve Ceza arasında ikiye bölünmüştü. Bu tartışmada bir taraf daha vardı: Rapçi Fuat.

Üç isim kimi zaman şarkılarıyla birbirlerine karşılık verdi, kimi zaman sosyal medyadan birbirlerine zeytin dalı uzattı. Son dönemde aralarındaki gerginliğe dair herhangi bir paylaşım ya da şarkı yoktu. Ta ki Fuat Ergin, Ali Biçim ve Mesut Can Tomay’ın ‘S.O.B.A Podcast’ isimli programına konuk olana kadar. Programın sunucularının Ergin’e “Sana rap’in üç büyüklerden biri desem hadsizlik etmiş olur muyum? Bir anda ‘iki Pushta’yı söylemeye başlar mısın?” sorusuna Ergin, Ceza ve Sagopa Kajmer’i kastederek “Yok asla söylemeye başlamam, ama yani onların hayattaki en büyük şanslarından biri benimle kıyaslanmak” yanıtı verdi.

‘Ben ve Ceza ile kendini kıyaslama’

Bu yanıt uzun süredir küllenmiş olan tartışmaları yeniden alevlendirdi. Sagopa Kajmer sosyal medya hesabından Fuat Ergin’in ‘Rast Gel Kazara’ adlı şarkısının klibini paylaştı. Üstelik sinkaflı küfürle… Paylaşımında “Ben ve @ceza_ed ile kendini kıyaslama bu bir. Osmanlıca sözlükler karıştırıp söz yazma bu iki. Ayrıca bana ne mikrofon aldın ne de müzik programı aldın bu üç. Bir de şu s…k şarkını dinle” dedi.

‘Bildiğin her şeyi benden gördün’

Fuat Ergin de bu paylaşımı yanıtsız bırakmadı, aynı şekilde küfürlü yanıt verdi. Ergin’in paylaşımı şöyle:

“S…k senin tarikat t..ğı yalamış kariyerindir. Asıl sana söylenecek sözleri bana atıp g..nü kurtarmaya çalışma sözlük ve müzik hırsızı da sensin. Beni arayıp şarkılarını dinlettiğini daha anlatmadım. Bildiğin her şeyi benden gördün. İlk nağmeleri de ben yaptım. Kötü kopya. Sen önce bi ÖSS birincisi olduğunu ispat et ondan sonra raple ilgili dediklerine inansın millet. Kadın ve çocuk dövdüğünü de unutmadık. Senle kendini kıyaslayanı s.k..m uzak ol. Fanlarına güvenme evde yalnız kaldığında gerçeği en iyi sen biliyon”

İki dev yönetmenin kavgası... Nuri Bilge Ceylan ilk kez konuştuİki dev yönetmenin kavgası… Nuri Bilge Ceylan ilk kez konuştu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.