Avustralya’da Dayana Yastremska’nın peri masalı sürüyor, 46 yıl sonra bir ilk

Avustralya Açık’ta çeyrek finaller sona erdi. Sürpriz ilerleyişine devam eden Dayana Yastremska 1978’in ardından elemelerden gelip yarı final gören ilk isim oldu. Tek erkeklerde ise Alcaraz veda ederken Medvedev ve Zverev yarı finalde eşleşti.

Spor 24 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
23 yaşındaki Yastremska elemelerde üç, ana tabloda beş maç kazandı.

Avustralya Açık sona yaklaştı. Erkekler ve kadınlarda yarı finalistler belli olurken en dikkat çeken isim Dayana Yastremska oldu. Tek kadınlarda günün ilk maçı Dayana Yastremska ve Linda Noskova arasında oynandı. Elemelerden gelip çeyrek finale kadar yükselen Yastremska 19 yaşındaki Çek rakibi Noskova’yı 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenerek yarı final biletini aldı. Peri masalını andıran Avustralya hikayesini sürdürmeye devam eden Ukraynalı raket 1978’den bu yana Avustralya Açık’ta elemelerden gelerek yarı finale yükselen ilk isim oldu.

Wildcard ile katıldığı turnuvada elemelerde üç, ana tabloda beş maç kazanarak sekiz maçlık galibiyet serisi yakalayan 23 yaşındaki Yastremska, Elina Svitolina’dan sonra Grand Slam’ler tarihinde yarı final gören ilk Ukraynalı oldu.

Avustralya Açık yarı final eşleşmeleri belli oldu.

Hatalı test yüzünden ceza aldı

Dünyanın en iyi tenisçilerinden biri olması beklenen Dayana Yastremska 19 yaşındayken 2021’de doping testinde başarısız oldu ve spordan men edildi. Altı ay boyunca masum olduğunu ispatlamaya çalışan sporcunun kusuru olmadığına karar verildi ve cezası kaldırıldı. Ukraynalı raket Rusya ile savaşan ülkesi için de korta çıktığını söylüyor.

Keçilerin keçisi Novak DjokovicKeçilerin keçisi Novak Djokovic

Yastremska’nın rakibi Çinli Qinwen Zheng

Kadınlarda günün diğer mücadelesinde Qinwen Zheng ve Anna Kalinskaya karşılaştı. Setlerde 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Kalinskaya’yı 2-1 yenen Çinli raket yarı finalde Dayana Yastremska’ya rakip oldu. Tek kadınlarda diğer yarı final Gauff ve Sabalenka arasında oynanacak.

Daniil Medvedev zorlansa da çeyrek final maçını kazandı.

Daniil Medvedev yolu yarıladı

Melbourne’de düzenlenen turnuvanın 11. gününde tek erkeklerde korta çıkan Daniil Medvedev dokuz numaralı seribaşı Hubert Hurkacz’ı çok zorlandığı maçta mağlup ederek yarı finale yükseldi. 3 saat 59 dakika süren karşılaşmayı 7-6, 2-6, 6-3, 5-7 ve 6-4’lük setlerle 3-2 kazanan Rus raket, şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Tenis asla tenis değil: Sicim TeorisiTenis asla tenis değil: Sicim Teorisi

Carlos Alcaraz veda etti

Tek erkeklerin son çeyrek final eşleşmesinde ise Carlos Alcaraz hayal kırıklığı yaşadı. Dünya iki numarası İspanyol raket 6 numaralı seribaşı Sascha Zverev’e karşı korttan mağlup ayrılıp turnuvaya veda etti. 6-1, 6-3, 6-7 ve 6-4 biten setler sonucu güçlü rakibini 3-1’le eleyen Zverev yarı finalde Daniil Medvedev’e karşı mücadele edecek.

Tek erkeklerde yarı final eşleşmeleri şöyle: N. Djokovic – J. Sinner

D. Medvedev – A. Zverev

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.