Hector Cuper’li Suriye tarih yazdı, tercüman gözyaşlarını tutamadı

Asya Kupası'nda Suriye, Hindistan'ı 1-0 mağlup ederek tarihinde ilk defa adını son 16'ya yazdırdı. Tarihi başarının ardından Hector Cuper'in tercümanı duygularına hakim olamadı.

Spor 24 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Suriye'den tarihi başarı, ilk kez son 16'ya kaldılar.

Asya Kupası’nda mücadele oynanan altı maçla devam etti. Günün en kritik maçlarından birinde Suriye ve Hindistan karşı karşıya geldi. B Grubu’ndaki maçı Suriye Ömer Harbin’in 76. dakikada attığı golle 1-0 kazandı. Gruplarda ilk ikinin yanı sıra en iyi dört üçüncünün de son 16’ya adını yazdırdığı turnuvada Suriye puanını 4’e yükseltti ve en iyi üçüncülerden biri olmayı garantileyip son 16’ya çıktı. Suriye Asya Kupası tarihine ilk kez son 16 takım arasına kalmayı başardı.

Hector Cuper yönetimindeki ülke bu tarihi başarıyı kazanınca duygusal anlar yaşandı. Maç sonu röportajında Cuper’in tercümanı gözyaşlarına hakim olamadı.

Grubun diğer karşılaşmasında Avustralya ve Özbekistan Martin Boyle ve Azizbek Turgunboev’in golleriyle berabere kaldı. Avustralya yedi puanla liderliği alırken Özbekler grubu ikinci tamamladı.

İran fire vermedi

C Grubu’nda ilk iki maçını kazanan İran son maçında Birleşik Arap Emirlikleri’yle karşılaştı. Porto’nun yıldızı Mehdi Taremi 26 ve 65’te sahne alarak takımını öne taşıdı. Yahya El Ghassani’nin 90+3’teki golü yeterli olmadı ve İran sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Bu sonuçla İran grubu 9 puanla firesiz zirvede tamamladı. Arap Emirlikleri dört puanla ikinci sırada kaldı.

Grubun diğer müsabakasında Filistin, Hong Kong engelini Oday Dabbagh (2) ve Zaid Qunbar’ın golleriyle aştı. Filistin de puanını dörde yükseltip en iyi üçüncüler kontenjanından son 16’ya yükseldi.

Afrika Kupası’nda B grubu alev aldı, Mısır ve Yeşil Burun Adaları son saniyede el ele turladıAfrika Kupası’nda B grubu alev aldı, Mısır ve Yeşil Burun Adaları son saniyede el ele turladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.