Trabzonspor’a SPK’dan müjde: Sıcak para geliyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Trabzonspor'un 1.5 milyar TL'lik sermaye arttırımını onayladı. Başkan Ertuğrul Doğan, "Öncelikle Trabzonspor'un ekonomisini kurtarmak zorundayım. Bu benim boynumun borcu" dedi.

Spor 27 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Trabzonspor'un bedelli sermaye arttırım talebi kabul edildi.

3 Aralık 2023’te gerçekleştirilen Trabzonspor’da olağan mali genel kurulunda başkan Ertuğrul Doğan, kulübün borcunun 4 milyar 45 milyon TL olduğunu açıkladı. KAP bildirimine göre Avrupa geliri olmayan Trabzonspor, 1 Haziran-30 Kasım 2023 arasında 854 milyon TL zarar etti. Bordo mavililerin başkanı Ertuğrul Doğan’ın kulüp için yaptığı hamle sonuç verdi. SPK, Karadeniz ekibinin bedelli sermaye arttırımını onayladı.

Yapılan açıklamaya göre, mevcut 1 milyar TL olan sermaye, SPK onayının ardından 1.5 milyar TL artırılarak toplamda 2.5 milyar TL’ye yükseldi. Elinde Trabzon hissesi olanlar, 29 Ocak – 21 Şubat tarihleri arasında yüzde 150 oranında sermaye arttırımına katılabilecek. Hisselerin rüçhan hakkı 1 lot 1 TL olarak belirlendi. Yeni pay haklarının kullandırılmasından sonra kalan paylan iki iş günü süreyle nominal değerden düşük olmamak kaydıyla Borsa İstanbul’da oluşacak fiyattan halka arz edilecek. Satılmayan payların Trabzonspor tarafından satın alma taahüdü bulunuyor.

Karadeniz'de Trabzonspor'un gemisi battıKaradeniz’de Trabzonspor’un gemisi battı

‘Trabzonspor’un ekonomisini kurtarmak zorundayım’

Ertuğrul Doğan: “Biz bu mücadeleyi bir şekilde taraftarlarımızla sürdürmek zorundayız. Trabzonspor camiası birlik olmak zorunda. Şu an içinde bulunduğumuz durumdan hiçbirimiz memnun değiliz ve buradan çıkabileceğimize de inanıyoruz. Ben öncelikle Trabzonspor’un ekonomisini kurtarmak zorundayım. Bu benim boynumun borcu. Asla bu konuda taviz vermeyeceğim. Kim ne derse desin, önemli değil.”

Fenerbahçe ve Galatasaray kârda, Beşiktaş ve Trabzonspor zarardaFenerbahçe ve Galatasaray kârda, Beşiktaş ve Trabzonspor zararda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.