Arda Güler LaLiga’ya ‘merhaba’ dedi, Sörloth Barcelona’yı devirdi

Arda Güler'in LaLiga'da ilk defa süre aldığı maçta Las Palmas'ı deplasmanda 2-1 yendi. Eski Trabzonsporlu Sörloth'un yıldızlaştığı karşılaşmadaysa Villarreal, Barcelona deplasmanından 5-3'lük galibiyetle döndü.

Spor 28 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Arda Güler, Real Madrid ile ilk Laliga maçına çıktı.

La Liga’da Las Palmas evinde Real Madrid’i ağırladı. Ev sahibi ekip 53’üncü dakikada Javi Munoz’un golüyle 1-0 öne geçti. 65’te Vinicius’un ayağından eşitlik sayısını yakalayan eflatun-beyazlılar 84’üncü dakikada kornerden gelen topa kafayı vuran Tchouameni’nin golüyle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Arda Güler’den La Liga’ya merhaba

Karşılaşmanın 81’inci dakikasında Rodrygo’nun yerine oyuna dahil olan milli futbolcu Arda Güler Real Madrid formasıyla ilk kez La Liga’da sahne aldı. Daha önce bir İspanya Kral Kupası ve bir Süper Kupa maçında forma giyen genç yıldız karşılaşmanın son anında Joselu’nun pasında kaleciyle karşı karşıya kalma fırsatı yakaladı. Şiddetli gelen pası iyi kontrol edemeyen Arda’nın top ayağından açılınca genç futbolcu ilk lig maçında gol atma şansına erişemedi.

Arda Güler: Devamı gelecek

Real Madrid formasıyla ilk lig maçına çıkan milli oyuncu Arda Güler “Devamı gelecek” mesajı verdi. İspanyol kulüpten yapılan görüntülü paylaşımda Arda Güler “LaLiga’da ilk maçıma çıktığım ve kazandığımız için çok mutluyum. Devamı gelecek” dedi.

Barcelona’da dram… Mühiş maçta Sörloth harikalar yarattı

Şampiyonluk yarışında artık puan kaybına tahammülü kalmayan Barcelona evinde Villareal’i ağırladığı karşılaşmadan 5-3’lük yenilgiyle ayrıldı. Villareal’in 41’de Gerard Moreno ve 54’te Ilıas Akhomach’ın ayağından bulduğu gollerle deplasmanda 2-0 öne geçtiği maçta Barça’nın reaksiyon göstermesi hızlı oldu. 11 dakika içinde İlkay, Pedri ve Villareal’e yeni katılan eski Beşiktaşlı Eric Bailly’nin kendi kalesine attığı golle 3-2 öne geçen Barcelona kabus gibi başlayan maçta kısa süre içinde gündüze uyandığını sandı. Fakat Katalan ekibi için gecenin henüz bitmediğini söyleme görevi 84’te Sörloth’un pasında Gonçalo Guedes’e düştü.

Leverkusen hata yaptı, Bayern Münih lidere yaklaştıLeverkusen hata yaptı, Bayern Münih lidere yaklaştı

90+8’de iki asist yapan eski Trabzonsporlu Sörloth bu kez kendisi sahne aldı. 4-3 öne geçen Villareal rakibini gecenin en karanlık anına gönderdi. Yenik duruma düştükten sonra tüm hatlarıyla karşı kaleye akın eden Katalanlarda Araujo arka direkte müsait gol fırsatından yararlanamadı. Dönüşünde bomboş kalan Barça geri hattındaki derin yarığa akın edip bir gol daha çıkarmayı başaran Villareal, Morales’in ayağından 90+12’de bulduğu golle rakibini 5-3 mağlup etmeyi başardı.

Bu sonuçla 44 puanda kalan Barcelona yeni lider Real Madrid’in 10 puan ardına düştü ve şampiyonluk yolunda dev bir yara aldı. Villareal ise 23 puana yükselip 14’üncü sıraya oturdu.

Yunus Akgün'den harika golYunus Akgün’den harika gol

Diğer sonuçlar

Real Sociedad – Rayo Vallecano 0-0

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.