Galatasaray takip için, Okan Buruk rekor için Gaziantep karşısında

Şampiyonluk yarışındaki Galatasaray, Gaziantep FK'yı konuk edecek. Sarı-kırmızılılar 20.00'deki karşılaşmayı kazanırsa Okan Buruk Galatasaray başında üst üste 15. iç saha galibiyetini alacak ve efsanelerden Gündüz Kılıç'ı geçecek.

Spor 29 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray, evinde Gaziantep FK'yı konuk edecek.

Süper Lig’in ilk 22 haftasını 57 puanla ikinci sırada geçen Galatasaray bugün saat 20.00’de Rams Park’ta Gaziantep FK’yı konuk edecek. Sarı-kırmızılılar Fenerbahçe’nin Ankaragücü’nü yendiği hafta evinde hata yapmak istemiyor. Cimbom’un konuğu Antep bu haftaya kadar 23 puan topladı. İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Galatasaray 3-0 kazanmıştı.

Bu kritik karşılaşmayı Arda Kardeşler yönetecek. Galatasaray’da sakatlığı bulunan Abdülkerim Bardakcı, geçirdiği ameliyattan sonra tedavisi süren Sergio Oliveira ile Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele eden ülkelerinin milli takımlarında yer alan Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu maçta görev yapamayacak. Cimbom’da Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoğlu da müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Kadıköy'de Cengiz Ünder sahne alıyor, Fenerbahçe gülüyorKadıköy’de Cengiz Ünder sahne alıyor, Fenerbahçe gülüyor

Okan Buruk’un Gündüz Kılıç’ı geçme maçı

Galatasaray ligdeki son 10 maçında yenilmedi, iki beraberlik ve sekiz galibiyet aldı. Sarı-kırmızılılar sahasındaki son 28 maçı da kaybetmedi; 26 galibiyet, iki beraberlik yaşadı. Bu sezon evinde puan kaybetmeyen tek takım olan Galatasaray son 14 iç saha maçını da kazandı. Okan Buruk teknik direktör olarak üst üste en fazla iç saha maçı kazanan teknik direktörlarden Gündüz Kılıç’ı yakaladı. Cimbom Antep’i yenerse Buruk, Baba Gündüz’ü geçecek. Sarı kırmızılılarda rekor 18 galibiyetle Mircea Lucescu’ya ait.

Antep’in galibiyeti yok

İki ekip daha önce dokuz maçta karşılaştı. Galatasaray yedi maçı kazanırken bir maç berabere bitti, bir maçı Antep aldı. Bu maçlarda Cimbom 21, Güneydoğu ekibi dokuz gol attı. İstanbul’daki maçlarda Galatasaray dört maçın üçünden galip ayrılırken bir maç berabere bitti, Antep hiç kazanamadı.

Son 10 lig maçında yalnızca bir kez kazanabilen Gaziantep FK son beş maçından da dört beraberlik ve bir yenilgiyle ayrıldı. Gaziantep FK’nin Rumen santrforu Denis Dragus’un ligde sekiz golü bulunuyor. Gaziantep FK’de Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takımda bulunan Gradel ile sarı kart cezalıları Ogün Özçiçek ve Mustafa Eskihellaç bu maçta forma giyemeyecek. Ayrıca tedavileri devam eden Acosta ve Ömürcan Artan da takımlarını yalnız bırakacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.