Üç haftalık kızını boğarak öldüren anneye müebbet hapis

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde üç haftalık kızı Melek'i yastıkla boğarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Ayşe Bülbül müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklandı.

Gündem 31 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Ayşe Bülbül doğum yapacak olması nedeniyle Pınarbaşı ilçesine bağlı Kerimoğlu Mahallesi’ndeki baba evine gelmişti. İlçe Devlet Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getiren Ayşe Bülbül doğumdan sonra yine babasının evine döndü. Bülbül ve çiftçi olan eşi bebeğe Melek ismini koydu. Ancak Ayşe Bülbül 5 Temmuz 2020 günü sabaha karşı üç haftalık kızı Melek’i yastıkla boğarak öldürdü. Anne tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı, Ayşe Bülbül hakkında ‘alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşmalarından birinde Bülbül tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Tutuksuz sanık Ayşe Bülbül Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında hazır bulundu. Mahkeme Başkanı İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen akıl sağlığı raporunun mahkemeye ulaştığını ve sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun bildirildiğini söyledi. Son sözü sorulan sanık Bülbül “Öyle bir şey yok. Ben böyle bir şey yapmadım” diyerek kendini savundu. Mahkeme başkanı bir önceki duruşmada “Ağlıyor diye öldürdüm. Cezamı çekmek istiyorum” dediğini hatırlatınca da cevabı “Ne dediğimi bilmiyorum” oldu.

Ve mahkeme sanık Ayşe Bülbül’ü ‘alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak cezasını müebbede düşürdü, hükümle birlikte tutuklanmasına karar verdi.

Seri katil ikinci cinayetinde itirafçı olduSeri katil ikinci cinayetinde itirafçı oldu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.