SDP’li Türk vekilden ‘Almanya’da oy kullanılmasın’ önerisi: Toplum bölünüyor

Alman SPD Milletvekili Macit Karaahmetoğlu, Almanya'da yaşayan Türklerin, Almanya'da oy kullanmaması gerektiğini öneriyor. Hem Almanya'daki Türkler arasında hem de Türkiye'de yaşayanlarla Almanya'da yaşayanlar arasında kutuplaştırma yarattığını öne süren vekil, 'Oy Türkiye'de kullanılsın' diyor.

Dünya 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
SPD Milletvekili Macit Karaahmetoğlu, "Almanya'daki Türkler’in yüzde 80'i ya da 90'ı topluma uyumluydu. Şimdi bu oran yarı yarıya diyebiliriz" diyor.

Yarın, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının, 14 Mayıs seçimleri için oy kullanma süresi başlıyor. Ve yurtdışı oyların seçime nasıl bir etki edeceği merak konusu. VOA Türkçe’den Cem Dalaman’ın konuştuğu Almanya Sosyal Demokrat Partisi Federal Parlamento Milletvekili Macit Karaahmetoğlu, ilginç bir öneride bulunarak Almanya’da yaşayan Türklerin, Almanya’da oy kullanmaması gerektiğini söyledi ve “Seçimler Türk toplumunu bölüyor” dedi.

Eski sistem olan, oy kullanacak vatandaşların Türkiye’ye gelip oy kullanmasının daha doğru olacağını savunan Karaahmetoğlu, “Her Türk vatanseverin bunu böyle yapması gerekiyor, çünkü hiç kimsenin bu bölünmeden bir çıkarı olamaz. Erdoğan’dan önceki dönemde, Almanya’daki Türkler’in yüzde 80’i ya da 90’ı topluma uyumluydu. Şimdi bu oran yarı yarıya diyebiliriz” diyor.

‘Büyük sözleri yüzünden Erdoğan’a oy veriyorlar ama bedelini ödemek zorunda değiller’

SPD’li vekil, Almanya’da yaşayan Türklerin seçime katılmasının Türkiye’de de tepkilere neden olduğunu şu ifadelerle anlattı: “Türkiye’deki insanlar ile Almanya’da yaşayan Türkler arasındaki ilişki de bu seçim hakkı nedeniyle tamamen zarar görüyor. Türkiye’deki Türkler, Almanya’daki Türkleri zengin bir ülkede yaşamakla suçluyor. Hep söylenen: eğer lira düşerse, Almanya’daki Türkler burada daha ucuza tatil yapabilecekler. Ama aynı zamanda Türkiye’deki kaderimizi de belirlemede söz sahibi olmak istiyorlar. Verdiği büyük sözler nedeniyle Erdoğan’a oy veriyorlar, ama bunun bedelini ödemek zorunda değiller.”

Çok çarpıcı araştırma: Aşırı görüşler, ılımlılara göre daha çok ilgi topluyorÇok çarpıcı araştırma: Aşırı görüşler, ılımlılara göre daha çok ilgi topluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.