Damien Comolli’nin yüzü gülüyor.. Şampiyonluk geldi

Fransa Kupası finalinde Nantes, Toulouse ile karşı karşıya geldi. Başkanlığını eski Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Commoli'nin yaptığı Toulouse fırtına gibi girdiği maçta yarım saatte yakaladığı farkla sonuca gitti.

Spor 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Toulouse ilk yarıdaki baskın oyununu 4 golle süsledi.

Fransa Kupası’nda çeyrek finalde Lens, yarı finalde Lyon gibi zorlu rakiplerini eleyerek finale çıkan Nantes; çeyrek finalde Ronde yarı finalde ise Annecy gibi nispeten kolay kura ile alt lig takımlarını eleyerek finale gelen Toulouse ile eşleşti.

Tarihinde 8 Ligue 1, 4 Fransa Kupası ve 2 de Fransa Süper Kupası zaferi bulunan Nantes ile 1957’den sonra ikinci kupasını kazanmak için sahaya çıkan Toulouse arasındaki mücadele son derece hızlı başladı. 4. dakikada Logan Costa, Toulouse’u 1-0 öne geçirdi. Costa, 10. dakikada kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Toulouse’un hızlı başlangıç üstüne durmaya niyeti yoktu. 23’te sahneye çıkan Thijs Dallinga farkı 3’e çıkardı. Dallinga 31’de tekrar sahne aldı ve durumu 4-0’a getirdi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Dev derbide 352. perdeDev derbide 352. perde

Nantes’ın geri dönüş çabaları bir türlü sonuç vermedi. Ludovic Blas, 75’te penaltıdan skoru 4-1 yaptı. Zakaria Abdukhlal bu gole 79’da yanıt verdi ve fark yeniden 4’e çıktı. Toulouse toplamda 7 isabetli şut attığı maçı 5-1 kazandı ve 66 sene sonra kupa sevinci yaşadı.

Amerikan yatırımının ilk meyvesi

Amerikan yatırımcı Redbird Capital Partners, 2020 senesinde Toulouse’un yüzde 85’lik hissesini satın aldı. Şirket, başkanlık görevine Fenerbahçe’nin eski sportif direktörü Damien Comolli’yi getirdi. Ligue 2’de mücadele eden ekip 2021-22 sezonunu şampiyon olarak tamamladı ve Ligue 1’e yükseldi. Ligue 1’de an itibarıyla 41 puanla 12. sırada bulunan Toulouse, Nantes karşısında aldığı görkemli zaferle 1957 senesindeki kupa zaferinden sonra ilk majör kupa zaferini yaşadı.

Al-Hilal ve Urawa finalin ilk ayağında yenişemedilerAl-Hilal ve Urawa finalin ilk ayağında yenişemediler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.