Messi işi Arap saçı! Fransızlar iş bitti dedi, babası yalanladı

Arjantinli yıldız Lionel Messi’nin Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Hilal’e transfer olup olmayacağı konusu yeniden gündemde. Gün içinde Fransız basını Messi’nin Arabistan ekibiyle anlaştığını yazdı, oyuncunun babası bu durumu yalanladı.

Spor 10 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Messi'nin Arabistan transferi için Fransızlar iş bitti dedi, babasından yalanlama geldi.

PSG için geçtiğimiz hafta içi fazlasıyla çetrefilli geçmişti. Bunun sebeplerinden biri de Lionel Messi’ydi. Lorient’e 3-1 kaybedilen maçın ardından Messi, Suudi Arabistan’a gitmiş, bunu teknik heyete haber vermemiş, yönetim de oyuncuyu iki hafta süreyle kadro dışı bırakmıştı. Geçtiğimiz Cuma özür dileyen Messi, pazartesi günü idmanda yer aldı.

Ancak dün AFP’nin yaptığı haber gündeme bomba gibi düştü. Buna göre Messi, Al-Hilal’le anlaştı. Haberde Messi, Suudi Arabistan kulübünün yaptığı teklifi kabul ettiği, kaynağın pazarlıkları yakından takip eden bir kişi olduğu bildirildi.

İlerleyen dakikalarda ünlü gazeteci Fabrizio Romano ise ortada bir teklifin olduğunu ancak imzalanan herhangi bir belge veya yapılan bir anlaşma olmadığını yazdı.

Bir başka Fransız kaynak l’Equipe ise Al-Hilal’in teklifinin boyutunu haber yaptı. Daha önce yıllık 400 milyon Euro olarak bildirilen teklifin yıllık 600 milyon Euro olduğu yazıldı. Bunun üzerine sosyal medyada teklifi kabul etmesi halinde Messi’nin saniyede kazanacağı paranın 19.29 Euro olacağıyla alakalı esprili paylaşımlar yapıldı.

Günün daha da ilerleyen saatlerinde Lionel Messi’nin babası Jorge Messi, kişisel Instagram hesabından bir açıklama yayınladı. Baba Messi, “Gelecek sezon için herhangi bir kulüple anlaşma söz konusu değil. Kararımızı sezon sonunda vereceğiz. Herhangi bir sözleşme imzalanmadı, anlaşma olmadı, söz verilmedi. Yalnızca Leo’nun adını kullanarak yapılmış yalan haberler.” sözleriyle malum haberleri yalanladı.

Leo Messi’nin babası Jorge Messi, çıkan iddiaları yalanladı.

Ronaldo-Messi rekabeti yeniden mi?

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi, yaklaşık 15 sene boyunca dünyanın en iyi futbolcuları olarak gösterildiler. İki yıldız, uzun süre boyunca birbirleriyle karşılaştırıldılar ve futbol tarihine geçen, eşinin belki de bir daha görülmeyeceği bir mücadeleyi futbol severlere yaşattılar. Ronaldo’nun 2009 yazından 2018 yazına kadar Real Madrid’de forma giydiği süreçte aynı lig içinde birbirine rakip olan ikili, unutulmaz bir rekabete imza attılar. Şimdi aynı ikilinin benzer rekabeti elbette daha yaşlanmış halleriyle Suudi Arabistan’da yaşamaları muhtemel. Ronaldo, Dünya Kupası’nın ardından Al-Nassr’la senede 200 milyon Euro kazanacağı bir anlaşmaya imza atmıştı. Al-Hilal’in Messi’ye yaptığı iddia edilen teklif bunun 2 katı ve belki de daha fazlası. Futbol tarihinin bireysel açıdan en büyük rekabetinin canlanıp canlanmayacağını yaz aylarında göreceğiz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.