OpenAI deepfake’e karşı harekete geçti: DALL-E görsellerini yüzde 98,8 oranında doğru tespit ediyor
Nvidia CEO'su Jensen Huang, üretken yapay zeka konuşma da dahil olmak üzere çoklu girdi biçimlerini anladığı için herkesin programcı olabileceğini söyledi. Huang, "Dijital uçurumu kapattık. Artık tek yapmanız gereken bilgisayara bir şeyler söylemek" dedi.
Yapay zeka yalnızca yeni uygulamalar yaratmakla kalmayacak, aynı zamanda mevcut uygulamaları da geliştirebilecek. Nvidia CEO’su Jensen Huang, dünyanın “yeni bir bilgisayar çağına” girdiğini belirterek, sadece bilgisayarla konuşarak herkesin programcı olabileceğini ve istenen işlevlerin ortaya çıkacağını söyledi.
Huang, Tayvan’daki Computex forumunda yaptığı açılış konuşmasında, üretken yapay zeka modelleri oluşturmayı amaçlayan DGX GH200 adlı yeni bir süper bilgisayar platformunu tanıttı.
“Bu bilgisayar onu nasıl programladığınızla ilgilenmez, ne demek istediğinizi anlamaya çalışacaktır çünkü inanılmaz büyüklükte bir dil modeli kapasitesine sahip. Dolayısıyla programlama engeli inanılmaz derecede düşük” diyen Huang, “Dijital uçurumu kapattık. Artık herkes bir programcı. Tek yapmanız gereken bilgisayara bir şey söylemek” şeklinde konuştu. Nvidia, bireyler ve şirketler yeni uygulamalar yaratmak ve bu süreçte üretken yapay zekadan yararlanmak için harekete geçtikçe, üretken yapay zekanın “neslimizin en önemli bilgi işlem platformu” haline geldiğine dikkat çekti.
Üretken yapay zekanın sadece metin ve sayılardan başka bilgileri de anlayabildiğini vurgulayan Huang, “Bu da bu bilgi işlem devriminin her sektörü etkileyebilmesinin nedeni” diye ekledi. Huang, yapay zeka gibi gelişmelere uyum sağlamak için yeni uygulamalar ve yeni donanımlar gerektiren geleneksel bilgisayar uygulaması geliştirme modellerinin aksine, üretken yapay zekanın yalnızca yeni uygulamaları etkilemekle kalmayıp eskilerini de geliştirebileceğini söyledi ve ekledi:
“Var olan her uygulama yapay zeka sayesinde daha iyi olacak…. Eski uygulamalarla başarılı olabilir. Ve yeni uygulamalara da sahip olacak. Kullanımı çok kolay, bu kadar hızlı büyümesinin nedeni bu.”
Bu arada Nvidia, dün 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşarak çoğunluğu teknoloji şirketlerinden oluşan kulübe dahil oldu. Geçen hafta üç aylık kazançlarını açıklamasının ardından hisse senetleri fırlayan Nvidia’nın kazancı diğer Intel hariç diğer çip üreticilerinin de canlanmasını sağladı. Şirketin hisseleri dün New York Borsası’nda yüzde 4’ün üzerinde artışla 409 dolara yükseldi. Yılbaşından bu yana hisseleri yüzde 166,5 artan Nvidia böylece Apple, Alphabet, Amazon ve Microsoft’un dahil olduğu 1 trilyon dolar piyasa değerine sahip olan şirketlerin arasına girmeyi başardı.