Çin hükümetine çalışan bilim insanı: Covid-19’un laboratuvardan çıktığı ihtimali göz ardı edilemez

Covid-19 pandemisini değerlendiren Çin Hastalık Kontrol Merkezi'nin eski başkanı Prof. Dr. George Gao, virüsün Wuhan'daki bir laboratuvardan yayılmış olabileceği ihtimaline ilişkin, 'Her şeyden şüphelenebilirsiniz. Bu bir bilim. Hiçbir ihtimali göz ardı edemeyiz' dedi.

Sağlık 31 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Çin Hastalık Kontrol Merkezinin (CDC) eski Başkanı Prof. Dr. George Gao, Covid-19 salgınının başlangıç noktasının bir laboratuvar olabileceği ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini söyledi. BBC Radio 4’e verdiği mülakatta, Covid-19 pandemisini değerlendiren Gao, virüsün Wuhan’daki bir laboratuvardan yayılmış olabileceği ihtimaline ilişkin, “Her şeyden şüphelenebilirsiniz. Bu bir bilim. Hiçbir ihtimali göz ardı edemeyiz” dedi.

Covid-19’un kaynağı olabileceği tartışılan Wuhan Viroloji Enstitüsüne yönelik resmi bir soruşturma yürüttüklerini de söyleyen Gao, “Laboratuvar, sahadaki uzmanlar tarafından birkaç kez incelendi” derken soruşturmanın sonuçlarını görmediğini ancak ‘temiz’ raporu verildiğini kaydetti.

Gao’nun bu açıklamalarıyla, Çin hükümetine yakın kişiler tarafından ilk kez laboratuvarın soruşturulduğu kabul edilmiş oldu.

Covid-19 pandemisinde erken ölenler nedeniyle 337 milyon yaşam yılı kaybedildiCovid-19 pandemisinde erken ölenler nedeniyle 337 milyon yaşam yılı kaybedildi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.