İran Fettah’ı tanıttı: ‘Hipersonik füzemizi hiçbir füze imha edemez’

İran, hipersonik füzesi Fettah'ı tanıttı. 'Hiçbir füze tarafından yok edilemez' olarak nitelenen bu yeni silahıyla gövde gösterisi yapan İran'ın Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 'Savunma ve askeri sanayide artık bağımsız bir ülkeyiz' ifadelerini kullandı.

Dünya 7 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fettah füzesinin menzili 1400 kilometre, saatteki hızı 15 bin kilometreyi aşıyor.

İran, ‘Fettah’ adıyla ürettiği ilk hipersonik balistik füzesini başkent Tahran’da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Devrim Muhafızları Komutanları’nın katıldığı resmi törenle tanıttı.

Fettah adı verilen füze, 1400 kilometre menzile sahip ve saatte 15 bin kilometreyi aşan bir hıza ulaşabiliyor. Reisi, törende “Bugün tehditlere karşı caydırıcı olabilme gücüne ulaştık. Savunma ve askeri sanayide artık bağımsız bir ülkeyiz” derken, ülkelerinin askeri teknolojide millileştiğini söyledi.

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade İran’ın dünyada hipersonik füzeye sahip 4 ülke arasında yer aldığını belirtip, Fettah füzesinin hiçbir füze tarafından yok edilemeyeceğini öne sürdü.

İran 10 Kasım 2022’de ses hızından 8 kat hızlı hipersonik balistik füze geliştiklerini duyurmuştu. Hipersonik füzeler, hava savunma sistemleri tarafından engellenemiyor. ABD, Çin ve Rusya’nın hipersonik füzeleri biliniyor, Kuzey Kore de geçen yıl denemeler yaptığını duyurmuştu.

Panik yaratmıştı: Kuzey Kore'nin casus uydusu denize düştüPanik yaratmıştı: Kuzey Kore’nin casus uydusu denize düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler