Yine örümcek adam vakası: Çocuk 5. kattan atladı, neyse ki sapa sağlam

Örümcek Adam karakterini gerçek zanneden çocuk 5. kattaki evin camından atladı. Vücudunda kırık dahi olmayan çocuk taburcu oldu ancak doktoru tüm aileleri uyarıyor.

Gündem 20 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bundan 16 yıl önce Abdullah Yaltırık adlı çocuk babasına “şimdi uçacağım” diyerek yatak odasına koştu ve 7. kattan aşağı atladı. O dönem 5 yaşında olan çocuk Spider Man (Örümcek Adam) karakterini gerçek zannediyordu ve ailesinin tüm açıklamalarına rağmen ikna olmuyordu. Bu inancın sonunda ise çocuk 3 gün yoğun bakımda kalmış vücudunun çeşitli yerlerinde de yaralanmalar meydana gelmişti. Olayın topluma etkisi ise oldukça ciddi boyuttaydı, aileler fantastik karakterlerden çocuklarını uzak tutmaya çalışıyordu.

Aradan yıllar geçti ve ailelerin aynı korkusu yeniden tetiklendi, çünkü yine bir çocuk Spider Man’in gerçek olabileceğine inandı. 7 Haziran’da 5 buçuk yaşındaki Berzan Korkmaz İstanbul Arnavutköy’deki babaannesini ziyarete gitti. Berzan’ın yanında anne, babası ve kardeşi de yanındaydı. Küçük kardeşiyle başka bir odada oyun oynayan Berzan, bir anda 5. kattaki evin penceresinden aşağı atladı. Ailesi çocuğun düştüğünü fark edince hemen ekiplere durumu bildirdi. O sırada iş yerinde olan baba Fatih Korkmaz da hemen olay yerine geldi ve çocuğun bindirildiği ambulansla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne gitti.

Örümcek Adam (Spider Man) filmini gerçek zannedip camdan atlayan Berzan Korkmaz.

Sırt bölgesinde hassasiyet ile akciğerinde hafif bir ezilme olduğu belirlenen Berzan, doktorların gözetimindeki tedavi sürecinin ardından bir hafta sonra hastaneden taburcu edildi. Olayın ardından konuşan baba Korkmaz, iş yerindeyken yaşananları duyduğunu, ‘Berzan aşağı düşmüş’ sözlerinin kulağında çınlamasının ardından telaşla evin önüne gittiğini söyledi. Korkmaz, “Kapıya geldiğimde ambulans vardı. Ambulansın içine bindim. Berzan kendindeydi. ‘Berzan ne oldu dedim?’, ‘Baba kardeşimle odaya gittik, Spider Man gibi atlamaya çalıştım. Uçtum ama kimse bana yardım etmedi, yere düştüm.’ dedi. Ondan sonra hastaneye gittik. Bizimle baya ilgilendiler. Çok şükür bir sıkıntı yok” dedi.

Oğlunun daha önce de Spider Man gibi uçacağını söylediğini, bu nedenle uyarılarda da bulunduğunu aktaran baba Korkmaz, oğlunun kurtuluşunu ise mucize olarak tanımlıyor ancak hala şokta: “Yolda gelirken ‘Berzan öldü’ dedim. Bana yaşıyor dediler, inanamadım. Her film çektiklerinde ‘Çocuğun vücudu sanki kendini yeniliyormuş gibi’ dediler. Bir hafta hastanede kaldık. Serum verdiler, bütün filmlerini çektiler. Sonra ‘Bir sıkıntı yok’ dediler ve taburcu ettiler çok şükür” diye konuştu. Çocukların bir şeyi kafalarına koyunca yaptığına dikkati çeken Korkmaz, “Anne ve babalar Spider Man’i kesinlikle izletmesinler. Çocuklara telefon ve tablet vermesinler” dedi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Çakmak, Berzan’ın toprak zemine düşmesi nedeniyle sırt bölgesinde hassasiyet ile akciğerinde hafif bir ezilme olduğunu belirtti. Çocukta herhangi bir kırığın olmadığını belirten Çakmak, “Onun yaşaması adeta bir mucize” dedi.

Gerçek ve hayal dünyasını ayırt edemeyebilen çocuklarda uçmanın büyük bir hayal olduğuna dikkati çeken Çakmak, bazen hayal dünyasına kapılıp yanlış davranışlarda bulunabildiklerini aktardı. Op. Dr. Çakmak, bu noktada ebeveynlere, çocuklarda süper kahramanlara karşı özenme varsa daha dikkatli olmaları ve onları yalnız bırakılmamaları tavsiyesinde bulundu.

Yaz aylarında çocukların evlerde enerjilerini atamayacağını ifade eden Çakmak, bu nedenle onların bir sosyal aktiviteye yönlendirilmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Tatil başlayabilir ama önce 'Karneni Göster Kitabını Al'Tatil başlayabilir ama önce ‘Karneni Göster Kitabını Al’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.