Cannes’dan beklediğini bulamayan ‘Asteroid City’ gişe sonuçlarından memnun

Wes Anderson’ın yıldızlarla dolu son filmi Asteroid City, prömiyerini yaptığı Cannes’da beklediğiniz bulamadı ama gişe sonuçları yüzleri güldürüyor. 16 Haziran’da vizyona giren film son yılların en güçlü açılışını yaptı.

Kültür Sanat 22 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Wes Anderson’ın yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu Roman Coppola ile birlikte yazdığı filmin başrol oyuncularından biri Scarlett Johansson.

Prömiyerini 76. Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren Wes Anderson imzalı ‘Asteroit Şehir/Asteroid City’, festivalde yıldız oyuncu kadrosuyla gövde gösterisi yapmış ama beklenilen etkiyi yaratamamıştı. Ancak belli ki bu gişe başarısı önünde bir engel değil. Geçen hafta vizyona giren film, sinema başına son yıllardaki en güçlü ortalamayı elde etti.

Pandeminin izleri siliniyor

Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Stephen Park gibi yıldızların kadrosunda yer aldığı film,her ne kadar vizyona girdiği ABD’de ilk 10 dışında bir giriş yapmış olsa da hafta sonuna kadar 890 bin dolarlık bir hasılat yapması bekleniyor. Eğer bu beklentiler karşılanırsa ‘Asteroit Şehri’ sadece 2023’ün değil, aynı zamanda pandemi döneminin ve ondan önceki birkaç yılın en büyük hasılatını elde etmiş olacak.

Anderson’un kendi rekorunu kırması zor

1955 yılında bir Amerikan çöl kasabasında geçen film, Anderson’ın dünya çapında 173 milyon dolarla gösterimini tamamlayan ‘Büyük Budapeşte Oteli/The Grand Budapest Hotel’ filmini tahtından etmesi zor görünüyor. Ancak son haftalarda gişe rakamlarındaki düşüş göznünde bulundurulunca Anderson ve yapım ekibini mutlu edecek gibi.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Flash artık kurtarıcıFragmanlı Vizyon Raporu: Flash artık kurtarıcı

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.