Kanada ve ABD cinselliği ondan öğrenmişti: Sue Johanson 93 yaşında hayatını kaybetti

Kanadalı hemşire ve cinsellik uzmanı Sue Johanson 93 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye için Haydar Dümen neyse Johansan da ülkesi ve ABD için oydu. Onun hayatını belgesel filme çeken yönetmen Lisa Rideout, Johanson için "Bugün cinsellik hakkında konuşabilmemizin önünü açtı" dedi.

Kültür Sanat 4 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Yaşlandıkça geri adım atmadı. Hatta cinsellik konusundaki görüşleri yaşlandıkça daha da çekici hale geldi.

Kanadalı hemşire ve cinsellik uzmanı Sue Johanson, Türkiye için Haydar Dümen neyse o da ülkesi ve ABD için oydu. Okullarda cinsel eğitim müfredatının eksikliğinden dolayı ortaya çıkan boşluğu açık sözlü bir eğitimci olarak Johanson doldurdu. Bunun için radyo ve TV gibi medya araçlarını kullandı. Ve dün 93 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu.

Johanson, 1984 yılında Sunday Night Sex Show adlı bir radyo programında cinsellikle ilgili soruları cevaplamaya başladı. Program 1996 yılında televizyona taşındı ve 2005 yılına kadar devam etti. 2002-2008 yılları arasında Oxygen kanalında Talk Sex With Sue Johanson adlı bir Amerikan televizyon programı sundu.

Sue Johanson’ın hayatı 2022’de bir belgesel olarak karşımıza çıktı.

Cinselliğimizle barışık hale gelmeliyiz

Johanson, 2001 yılında Order of Canada ödülüne de layık görüldü. The Times, bu ödülü ülkenin en önemli ömür boyu başarı ödülü olarak tanımlıyor. Johanson “Seks… Tamamen doğaldır. Zevk veren bir şeydir. Keyiflidir ve bir ilişkiyi geliştirir. Öyleyse neden bu konuda öğrenebildiğimiz kadar çok şey öğrenmiyoruz ve cinselliğimizle barışık hale gelmiyoruz? Çünkü hepimiz seksüeliz” diyecek kadar açık sözlüydü.

2022’de yönetmen Lisa Rideout, Johanson’un hayatını ve kariyeri konu alan ‘Sex With Sue’ belgeselini çekti. Ki Rideout, Johanson’un ölümü doğruladı. Rideout, Instagram’da yayınladığı bir mesajda Johanson’ı inanılmaz ve durdurulamaz bir güç olarak nitelendirerek “Bugün cinsellik hakkında konuşabilmemizin önünü açtı” dedi.

İzlanda'dan gelen soğuk hava Müzik Radarı'na yakalandıİzlanda’dan gelen soğuk hava Müzik Radarı’na yakalandı

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler