Konserlerin enflasyonla imtihanı: 25 dolar zararda

The Prodigy konseri iptal oldu. 23 Temmuz'da gerçekleşeceği konserin iptali hayranları üzerken bir mağduriyeti de gündeme getirdi. Kur dalgalanması nedeniyle müzikseverler 650 TL zararda. Bileti 102 dolar karşılığı TL'den satın alan müzikseverler, geri ödeme yapıldığında ellerine 77 dolar geçiyor

Kültür Sanat 6 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Grubun kurucularından Keith Flint, 2019'da hayatını kaybetmişti.

İngiliz elektronik müzik grubu The Prodigy’nin 23 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta yapılması planlanan konseri iptal edildi. İptal gerekçesi olarak bir neden gösterilmedi. Yapılan açıklamada bilet bedellerinin sahiplerine iade edileceği söylendi.

Konser iptali grubun hayranları arasında üzüntüyle karşılanmasının yanı sıra bir soruyu daha gündeme getirdi. Biletler hangi fiyattan iade etilecekti. Bilet alan insanlar bunu merak ediyordu. Hatta bir hayran adeta ekonomist gibi hesabını da yapmıştı: Mayıs ayında, The Prodigy etkinliği için döviz kuru baz alındığında 102 dolara bilet satın aldığını belirten sosyal medya kullanıcısı, etkinliğin iptali sonrası kur farkı nedeniyle alacağı iade bedelinin 77 dolara denk ettiğini belirtti. Bu zarar için de ‘Teşekkürler TC” dedi.

Türkiye’de yaşanan kur dalgalanması nedeniyle iptal edilen konserden ötürü müzikseverlerin kaybı şu an için 25 dolar yani, 650 Türk Lirası. 1 Mayıs tarihinde dolar kuru 19.47 Türk Lirası iken şu anda 26.09.

Grubun 2013 yılında yine İstanbul’da yapılması planan etkinliği benzeri bir biçimde iptal edilmişti. İngiliz topluluk son olarak 2004 yılında Rock’n’Coke kapsamında İstanbul’da sahne almıştı. Keith Flinth’in âni ölümü sonrası büyük bir sarsıntı yaşayan The Prodigy, şu anda Avrupa kentlerini kapsayan ‘The Prodigy Back on Tour’ turnesinde.

Yaptıkları müziğe jungle, breakbeat, punk-vokal, olarak adlandırılsa da The Prodigy hiçbir zaman sabit bir müzik türü yapmayarak hayranlarını her zaman şaşırttı. Grubun beyni Liam Howlett’in yaptığı bu müzik 1990’lı yıllarda tüm dünyayı etkisi altına aldı. Birçok rave otoriterine göre Liam Howlett elektronik müziğin en önemli elektronik müzik dehalarından biri olarak kabul edilir.

İzlanda'dan gelen soğuk hava Müzik Radarı'na yakalandıİzlanda’dan gelen soğuk hava Müzik Radarı’na yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.