Muslera, Galatasaray’da devam etmek istiyor

TRT Spor'a konuşan Galatasaray'ın 37 yaşındaki kaptanı Fernando Muslera gücü yettiğince futbol oynamaya devam etmek istediğini ve Galatasaray'da forma giymeyi düşündüğünü vurguladı.

Spor 14 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Muslera'dan geleceğiyle alakalı açıklama ve Icardi mesajı.

2010-11 sezonunun başından bu yana Galatasaray forması giyen ve takımıyla sayısız başarıya ulaşan Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, açıklamalarda bulundu. Muslera ilk geldiği zaman şampiyonluklar için burada olduğunu söylediğini ve 15 kupa kazandığını söyledi. Fernando, Dursun Özbek ve Erden Timur yönetiminin çok önemli transferlerle beraber takımı güçlendirdiğini söyledi.

Mauro mesajı

Muslera söz konusu transferlerden söz ederken Lucas Torreira ile arkadaşlığına değinip, Mauro Icardi’nin transferiyle alakalı da konuşuyor: “Lucas ile milli takımdan da arkadaşız. Eskiden gelen bir arkadaşlığımız vardı. Mauro da komşu ülkemizden. Çok büyük bir oyuncu, çok büyük bir karakter. Onun geleceği ile ilgili haberler de var. Tekrar burada arkadaşlığımızı sürdüreceğiz”dedi.

Galatasaray'ın sponsor bayramı! Galatasaray’ın sponsor bayramı! 

Tecrübeli kaleci, Torreira transferinin süreciyle alakalı “Kulübün ne kadar köklü olduğundan bahsettim. Yeni bir başkan geldi, yeni bir hoca geldi. Onu burada ne kadar istediklerini anlattım. Şehri anlattım, daha sonra Süper Lig’i anlattım. Ailesiyle birlikte konuştular ve buraya gelmesine karar verdiler. Şu anda çok mutlu. Saha içinde ve dışında bunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

“Büyük sakatlıklar…”

Kendisiyle alakalı gelen tekliflerden haberdar olmadığını belirten Muslera kariyerine Galatasaray’da devam etmek istediğini belirtiyor. Rekabetçi ve çalışkan bir insan olduğunu söyleyen Uruguaylı bu sayede forma rekabetinde önde kaldığını belirtti. Türkiye’de çok iyi kaleciler olduğunu belirten oyuncu Günay dışında altyapıdaki Jankat, Batuhan ve Berk gibi isimlerle forma rekabeti vermenin güzel olduğunu söyledi.

Alparslan Öztürk ile İbrahim Üzülmez birbirine girdiAlparslan Öztürk ile İbrahim Üzülmez birbirine girdi

37 yaşındaki Muslera yaşadığı sakatlıklarla alakalı olarak “Çok kötü oluyor gerçekten. 37 yaşındayım, son 2-3 yılda üst üste sakatlıklar yaşadım. Bunlar çok büyük sakatlıklar. Her seferinde güçlü bir şekilde dönmeye çalışıyorum. Ailem çok destek oluyor. Herkes bana yardımcı olmaya çalışıyor. Mental olarak güçlü olmak gerekiyor. Hızlı bir şekilde geri dönüyorum” şeklinde konuştu.

“Fiziğim elverdiğince devam…”

Geleceğiyle alakalı da gelen soruyu yanıtlayan Uruguaylı “Planım yok. Fizik olarak çok iyiyim. Fiziğim elverdiğince devam etmek istiyorum. Galatasaray’la 1 yıllık sözleşmem var. Ben kendime dikkat etmeye çalışıyorum. Zaman geçtikçe göreceğiz” dedi. Fiziği elverdiğince oynamaya devam edeceğini vurgulayan Fernando, Süper Lig’e kariyerli isimlerin gelmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Galatasaray Divanı'nda 'Kanunsuz şeyler yaptığımız var' sözü yayın kestirdiGalatasaray Divanı’nda ‘Kanunsuz şeyler yaptığımız var’ sözü yayın kestirdi

Arda Güler’in Real Madrid’e gidişiyle alakalı da konuşan Uruguaylı “Çok gurur duydum ben. Bu yaşında Real Madrid’e gitmesi çalışmasıyla da ilgili. Sahada izlemeyi de seviyorum. Kulübü ve kendisi adına da mutlu oldum. Aynı zamanda kendi yaşındaki çocuklara örnek” değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray’daki en sevindiği anın ilk şampiyonluğu olduğunu söyleyen Muslera en üzüldüğü anlarınsa 2021-22 sezonu olduğunu söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.