Fuzul GYO, borsa için gongu çaldı

Fuzul GYO, halka arz sürecini tamamlayarak dün borsada gongu çaldı. Yıldız pazarda işlem görmeye başlayan şirket 818 milyon TL halka arz gerçekleştirdi.

Ekonomi 29 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fuzul GYO, halka arz sürecini tamamlayarak dün borsada gongu çaldı.

Halka arz olan GYO şirketleri arasında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan Fuzul GYO, halka arz sürecini tamamlayarak dün borsada gongu çaldı. Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Fuzul GYO’nun inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladığı günden bu yana sayısız konut ve ofis inşa ettiğini ifade etti. Şirketin aldığı stratejik bir kararla gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşerek, halka arzını gerçekleştirdiğini ve Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığını belirten Ergun, şunları söyledi: “Bu stratejik karardan dolayı şirketin değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Böylece kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atmıştır. Bu önemli adım ile doğrudan gayrimenkul almak yerine, gayrimenkul sektörüne sermaye piyasası aracılığı ile yatırım yapmayı tercih eden 1,3 milyon yeni ortağa sahip oldu. Yeni ortaklarının sorumluluğu, şirketin kurumsal yönetim standartlarını en iyi şekilde uygulamasına katkı sağlayacaktır. Borsa İstanbul olarak halka arz sonrasında da kurumsallaşma açısından da şirketlerimizin yanındayız ve onlara destek olmaya devam ediyoruz” dedi.

Fuzul GYO, 1 milyon 326 bin 874 yatırımcıya ulaştıFuzul GYO, 1 milyon 326 bin 874 yatırımcıya ulaştı

818 milyon TL’lik halka arz

Ergun, Fuzul GYO, 818 milyon TL halka arz tutarı ile başarılı bir halka arz gerçekleştirdiğini de belirtti. Fuzul GYO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal ise Fuzul GYO’nun Borsa İstanbul ailesine katılmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Fuzul GYO paylarının bugün itibarıyla yıldız pazarda işlem görmeye başlayacağını bilmek ayrıca gurur verici. Çok başarılı bir halka arz süreci geçirdik. Türkiye’de GYO şirketleri arasında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan ilk şirket olduk” diye konuştu.

Konukoğlu: Sistem ebedi olsun diye halka açıyoruzKonukoğlu: Sistem ebedi olsun diye halka açıyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.