Rolling Stone En İyi 500 Albüm listesine güncelleme geldi

Rolling Stone dergisi yaklaşık 20 yıllık bir aranın ardından En İyi 500 Albüm listesini güncelledi. Listenin zirvesindeki isim değişti. Bob Dylan'ın efsanevi albümü 'Blonde On Blonde' albümü Velvet Underground'un kapak tasarımı Andy Warhol imzası taşıyan albümüne geçildi.

Kültür Sanat 4 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
1967 çıkışlı Velvet Underground albümü, müzik tarihinin en ikonik albümlerinden biri kabul ediliyor.

Rolling Stone dergisi tüm zamanların En İyi 500 Albümü listesini güncelledi. Ünlü müzik dergisinin Almanya’daki versiyonu 2004’ten sonra ilk kez yaptığı güncellemede yeni isimlere yer verdi. Neredeyse 20 yıldır zirvede yer alan müziğin efsane ismi Bob Dylan artık zirvede değil. Tüm zamanların en iyi albümlerinin sıralandığı listede aradan geçen yaklaşık 20 yılın ardından Amy Winehouse, Kendrick Lamar, Kanye West, Beyoncé, Frank Ocean, Taylor Swift, Rosalía ve Arctic Monkeys gibi sanatçılar yerini aldı.

Yeni bir numara Velvet Underground

Rolling Stone Almanya’dan yapılan açıklamada liste güncellenirken değişen yayın politikasına da vurgu yapıldı. Kimlik politikalarının da bu değişimin bir parçası olduğu belirtildi. Müzikal kalite ise kriterler arasında telaffuz edilmedi. Listedeki en dikkat çeken değişiklik Bob Dylan’ın birincilik tahtından inmesi oldu. Listenin yeni bir numarası artık Velvet Underground. Andy Warhol’un imzasını taşıyan ikonik kapağıyla 1967 yılında yayınlanan albüm, derginin En İyi 500 Listesi’nin zirvesine oturdu. Yayınlandığı dönemde tabu olan cinsellik konusunu merkeze alan bunun yanı sıra uyuşturucu gibi konulara da değinen albüm hem dikkat hem de tepki çekmişti.

135 sanatçı, plak şirketi sahibi, organizatör, radyo çalışanı ve müzik eleştirmeninden oluşan Rolling Stone jürisi, Fleetwood Mac ve Kate Bush gibi isimleri listenin epey alt sıralarına düşürdü. Bob Dylan’ın efsanevi albümü ‘Blonde On Blonde’ albümü listenin ikinci sırasında yer alırken günümüzün yıldızları olan Kendrick Lamar ve Amy Winehouse, listeye çok iddialı giriş gerçekleştirdi.

Mucizenin ta kendisi: Kornonun kolsuz ustası Felix KlieserMucizenin ta kendisi: Kornonun kolsuz ustası Felix Klieser

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.