Sevgili İrem, karımın orgazm numarası yaptığından şüpheleniyorum

Cinsel sağlık uzmanı İrem Hattat okuyucularından gelen sorulara cevap veriyor. Bu hafta tam üç soru birden var.

5 Ağustos 2023

Sevgili İrem,

Karımın orgazm numarası yapıp yapmadığını nasıl anlarım? Bana daha önce numara yaptığını söyledi, sonra “şaka şaka” dedi, ama ben kıllandım. Ne dersiniz, mümkün mü?

Değerli Okuyucum,
Bir kadının hayatında kolayca doğrulanamayan bazı gerçekler var; saç rengi ve orgazm akla en kolay gelen ikisi. Kesin olarak bilen tek kişi o.

Öyleyse kendine şunu sor: Neden numara yapıyor olabilir? Doğru şeyleri yaptığına dair sana güvence vermek için orgazm olması konusunda baskı hissediyor mu? Bazen daha fazla uyarıma ihtiyacı mı var ve yardım istemektense bunu taklit etmeyi mi tercih ediyor? Orgazm olmak istiyorsa, orgazm taklidi yapmasına gerek olmadığını, biraz daha yardıma ihtiyacı varsa bunu çözümleyecek erkeği olduğunuzu bilmesini sağla. Şunu da söyleyeyim, eşine de ilet, nedeni ne olursa olsun yanlış bile olsun bir erkeğe böyle şaka yapılmaz, yapılırsa sonuç ortada.

Kadınlar çoklu orgazm olabilir mi?

Sevgili İrem,

Ben ilişkide bir kaç kere geliyorum. İnternette de kadınların zor orgazm olduklarını okuyorum. Ben mi anormalim, onlar mı ? Kadınlar gerçekten çoklu orgazm olabilir mi?

Değerli Okuyucum,

Bir orgazm olmanın birçok kadın için çok uzak olduğunu zaten tespit ettiğimizden (en azından söz konusu penetratif seks olduğunda), tek bir sevişme sırasında daha fazla orgazm olma fikri  bir tür mucize gibi görünüyor.

Ancak şok edici bir şekilde kadınların birden fazla orgazm olması erkeklere göre daha kolay. Kadınlar birden fazla orgazm olacak şekilde yaratılmıştır. Bu, vücutlarının yeniden orgazm olmak için yeniden uyarılması için eskisi kadar zamana ihtiyaç duymadığı anlamına geliyor. Aslında, bir kadının ilk orgazmı gerçekten bir ısınmaya eşdeğer.

Seks oyuncaklarından çekinmeyin.

‘Karım yatakta yeni şeyler denemek istemiyor’

Sevgili İrem,

Sürekli yatakta yeni şeyler denemek istiyorum ama karım yeni şeyler denemek istemiyor. Sizce yeni şeyler denemesini sağlayabileceğim bir yol var mı, yoksa böyle devam etmek mi zorundayım?

Değerli Okuyucum,

Öncelikle, onu şu anda onunla seksin zaten iyi olduğuna ve senin tek istediğin şeyin daha fazlası olduğuna ikna et. Öneri olarak zevk aldığı şeyler konusunda alışveriş listesi gibi liste yapan çiftleri sunabilirim. Evet, bu listeler gerçekten yapılıyor!

Bu çiftler gibi siz de birlikte oturun ve zaten yaptığınız ve gerçekten zevk aldığınız şeyleri yazın. Bu A Listeniz. Ardından, her biriniz bir B Listesi hazırlasın: denemek istediğiniz şeyler.

Listelerinizi değiş tokuş ettikten sonra, onları deneyin – önce onun fikirleri – ve listelerinizde aşağı inmeye devam edeceğinize dair birbirinize söz verin.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.