İstanbul’da bir günde 4 silahlı saldırı: Motosikletli suikast timleri var artık

İstanbul'da pazar günü üç ayrı silahlı saldırı olayı yaşandı. İstanbul'un 4 farklı ilçesinde yaşanan olaylarda 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise ağır yaralandı. Ölenlerden birisinin 7 Bela Taner adlı kişi olduğu öğrenildi. Olaylardan ikisi motosikletli katillerce gerçekleştirilen suikast.

Gündem 8 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul’da aynı gün 4 silahlı saldırı olayı gerçekleşti. Beyoğlu’nda gerçekleşen silahlı saldırıda öldürülen kişinin, ‘7 Bela Taner’ olarak bilinen Taner Şanlı olduğu ortaya çıktı. Bir çok olaya karışan Şanlı son olarak polisi ilaçlı meyve suyu ile uyutup hastaneden kaçmasıyla gündeme gelmişti. Pazar günü yaşanan silahlı olaylardan ikisinde, motosikletli suikast timlerinin rol alması ve hedefledikleri kişileri öldürmesi dikkat çekici. Bu cinayetlerden birinde motosikletle gelen katiller Kalaşnikof marka otomatik silahlar kullandı.

Olay,  pazar günü saat 02.00 sıralarında Tarlabaşı Bulvarı’nda meydana geldi. Yol kenarında bekleyen ‘7 bela Taner’ olarak bilinen Taner Şanlı (36) ve Berat Demir’e motosikletle gelen kişilerce silahla ateş açıldı. Saldırı sonrası vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet eden yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Şanlı hastanede hayatını kaybederken,  Demir’in ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. Adli Tıp Kurumu önüne gelen eşi uzun süre sinir krizi geçirdi.

Nereye gidiyoruz: Türkiye’de son 7 ayda 200 kişi silahlı olaylarda can verdiNereye gidiyoruz: Türkiye’de son 7 ayda 200 kişi silahlı olaylarda can verdi

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Taner Şanlı’nın, 8 sene önce 2015 yılında cezaevinden firar ettiği, cezaevinde yatan düşmanının iki kardeşini ayaklarından vurduğu, Beyoğlu’nda kendisine çarpan bir kişiyi bıçaklayıp kaçtığı, olaylardan iki hafta sonra Tarlabaşı’nda saldırıya uğrayıp yaralandığı öğrenildi. Yaralanan Şanlı, yine 2015 yılında sahte kimlik ile hastaneye yatmış, kimliğini tespit edilince eşi tarafından ilaçlı meyve suyu ikram ettiği polisleri uyutup kaçmıştı. Şanlı daha sonra Bağcılar’da bir baskında eşiyle birlikte yakalanmıştı.

Tartışma kavgaya dönüştü

Bahçelievler’de de silahlı kavga çıktı. İki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Silahla vurulan bir kişi ağır yaralanırken, iki kişi oldukları belirtilen saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Olay, pazar günü akşam saatlerinde Siyavuşpaşa Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre sokaktaki 3 kişi arasında tartışma çıktı. Kısa süre sonra kavgaya dönüşen olayda, bir kişi üzerinde bulunan silahı çıkararak, tartıştıkları kişiye kurşun yağdırdı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken kavgaya karışan 2 kişi olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri tarafından olay yerinde geniş güvenlik önlemi alındı. İlk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ve kimliği belirlenemeyen yaralı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Aile büyükleri karar verdi iddiası

Bir başka silahlı saldırı olayı ise Zeytinburnu’nda meydana geldi. Zeytinburnu’nda işlettikleri telefoncu dükkanı önünde oturan iki kuzen Bilal Aslan ve Derviş Aslan, akrabaları tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda, Bilal Aslan hayatını kaybetti. Derviş Aslan’ın ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Silahlı saldırıya aile büyüklerinin karar verdiği iddia edildi.

Kalaşnikofla çapraz ateşe tutuldular

Son olay saat 03.00 sıralarında Maslak Bahçeköy Yolu’nda meydana geldi. İddiaya göre, Şakir Zana ve Abdülmelik Ateş motosiklet ile seyir halinde oldukları sırada önceden aralarında husumet olan bir grup tarafından kalaşnikoflarla çapraz ateşe tutuldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri olay yerine ulaşmadan vurulan 2 kişi, çevredekiler tarafından bir minibüsle yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan incelemede Şakir Zana ve Abdülmelik Ateş’in hayatını kaybettiği belirlendi. Polis olay yerinde ve hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yerinde yapılan incelemede kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait 14 adet boş kovan bulundu.

İstanbul Valisi, Türkler ve yabancıların suç oranlarını açıkladıİstanbul Valisi, Türkler ve yabancıların suç oranlarını açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.