Tekrar hapse girecek olan gazeteci Barış Pehlivan: Hedef akıl sağlığımı yitirmem

Daha önce hapis yattığı bir haber yüzünden bir kez daha cezaevine girecek olan gazeteci Barış Pehlivan, ‘Gazeteciliği ve mücadeleyi bırakmamı istiyorlar ama ben daha çok motive oluyorum’ dedi.

Gündem 13 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, daha önce 3 yıl 9 ay ceza aldığı ve cezaevinde 6 ay kaldıktan sonra tahliye edildiği davayla ilgili yeniden cezaevine gireceğini duyurmuştu. Denetimli serbestlik talebi reddedilen, ve 5. kez cezaevine girecek olan Pehlivan yaşadığı süreci konuk olduğu B Yüzü isimli YouTube kanalında anlattı.

Pehlivan, “15 Ağustos’ta açık cezaevine girersem bilin ki ben esirim. Bu hukuk değil. Beni esir olarak orada tutacaklar. Onlar benim mücadele etmemi istemiyorlar. Benim akıl sağlığımı yitirmemi, bu mesleği bırakmamı istiyorlar. Ben de aksine daha çok motive oluyorum.” ifadelerini kullandı.

‘Kızımın beni görmesini engelliyorsunuz’

Barış Pehlivan şunları söyledi:

“Beni cezaevine koyarak sadece kendinizi tatmin edersiniz. Ama şöyle bir şey var, benim kızıma engel oluyorsunuz. Benim kızımın beni görmesini engelliyorsunuz. Beni can güvenliği sorunuyla karşı karşıya bırakıyorsunuz.

Evet korkuyorum. Hep kötü şeyler de anlatsam, yozlaşmayı da anlatsam onun içine bir umut aşılamaya çalıştım. Çünkü şöyle bir şey var ben bu haberleri yaparken bu kitapları yazarken masa başında gaipten gelen sesleri yazıyorum. Okuyanlar bilir ki hep bilgiye dayalı satırlar vardır. Peki onlar nereden geliyor? Onlar da bu devletin içinde yurtsever olan insanlardan geliyor. Kimisi savcı kimisi hakim, kimisi bürokrat. Şunu biliyorum, tanıklığımla söylüyorum bu ülkede bazı iyi devlet insanları hala var.”

CHP, Barış Pehlivan için Adalet Bakanı ile görüşecekCHP, Barış Pehlivan için Adalet Bakanı ile görüşecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.