‘Son Hasat’, Toronto’da dünya prömiyerini yapacak

Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu'nun son filmi 'Son Hasat' dünya prömiyerini 7 Eylül'de başlayacak 48. Toronto Film Festivali'nde yapacak. Festivalin Centrepiece bölümünde yer alan film bir köylünün yerel çetelerle mücadelesini anlatıyor.

Kültür Sanat 14 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ali küçük bir Anadolu kasabasında yaşayan ve geçimini kamış hasadıyla sağlayan sıradan bir köylüdür. Lakin yerel çeteler başına musalatta olur. O da bu  çetelere karşı sıkı bir mücadeleye girişir.

Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu’nun son filmi ‘Son Hasat’ın konusu böyle. Yapımcılığını Sezgi Üstün San ile Özlem Özçelik’in üstlendiği film, 7 Eylül’de başlayacak 48. Toronto Film Festivali’nin  Centrepiece bölümünde dünya prömiyerini yapacak.

Çekimleri geçen yıl gerçekleştirilen filmde Hilmi Ahıska, Sevgi Temel, Gökhan Yıkılkan, Erdem Şenocak, Elif Arman ve Ercan Kesal oynuyor.

Fotoğrafçı kökenli olan Cemil Ağacıklıoğlu, sinemaya kısa filmlerle adım attı. İlk uzun metrajlı filmi ‘Eylül’den sonra ‘Özür Dilerim’, ‘Tarla’ ve ‘Kafes filmlerini çekti.

Kuru Otlar Üstüne, Türkiye prömiyerini Altın Koza’da yaptıktan sonra 29 Eylül’de de ülke genelinde gösterime girecek.

Ceylan’ın filmi de Toronto’da

Toronto Film Festivali’nde ‘Son Hasat’ın gösterileceği Centrepiece bölümünde Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde ödül alan ‘Kuru Otlar Üstüne’ ile Almanya doğumlu İlker Çatak’ın ‘The Teachers’ Lounge’ filmleri de gösterilecek.

Ömer Faruk Sorak Altın Koza'nın jüri başkanı olduÖmer Faruk Sorak Altın Koza’nın jüri başkanı oldu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.